• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Nieuws Academie herbegint met nederlaag!
Academie herbegint met nederlaag! Afdrukken E-mailadres
Nieuws
zaterdag 21 januari 2012 10:33


KVC. Westerlo – Club Brugge KV.: 0 – 2.

Geteisterd door kwetsuren en schorsingen kwam Westerlo met een onuitgegeven elftal aan de aftrap, met o.a. drie testspelers en twee debutanten van de -19.

Op het synthetisch veld werd het een snelle en fel betwiste strijd met helaas te weinig kansen om van een boeiend kijkstuk te kunnen spreken. Westerlo was zeker niet de mindere in het spel en dreigde met een schot van Salau, een vluchtschot van tester Sodje en een afgeblokte bal van Sarcinello. Voor Brugge plaatste Schaessens de bal naast de kruising, maar blauw-zwart kwam toch – erg gemakkelijk – op voorsprong toen doelman Swinnen een schot niet kon klemmen en Gano simpel binnenduwde: 0 – 1 (31'). Even later stond Swinnen wel paraat om een poging van diezelfde Gano te pareren.

Na de rust bleef Westerlo de gelijkmaker najagen, maar het waren weer de Bruggelingen die scoorden: Swinnen verkeek zich op een hoge bal en Schaessens nam het cadeau dankbaar in ontvangst: 0 – 2 (53'). Nadien probeerde Westel nog wel via Vanvoorden, Igbodika (2x) en Allegria, maar de beste kans was nog voor tester Sodje, maar ook die kon niet scoren.

Erg zuinige zege voor de bezoekers.

De ploegen:

KVC. Westerlo: Swinnen, Boeckx, Bastiaens, Van hoogten, Bradonjic (tester), Utshinga, Salau (72' Allegria), Vanvoorden, Sarcinello (57' Vervoort), Sodje (tester), Lekic (tester, 46' Igbodika, tester).

Club: Maes, Vanwildemeersch, Mechele, Perdichizzi, Vansteenkiste, Verstraete, Lagrau, Schaessens (72' Vankerckhoven), Botaka (72' De Cuyper), Gunst, Gano (83' Vandewalle).

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 27/1: Cercle Brugge SV. – KVC. Westerlo. 
Terrein: Van Caloenstadion, Ter Straetendreef, 8490 Varsenare.

Vrijdag 3/2: KV. Kortrijk – KVC. Westerlo. 
Terrein: Jeugdcomplex Stade, Jacob Vandervaetstraat 12, 8501 Heule.

Verslag: Hans Celis.

Share/Save/Bookmark
Laatst aangepast op zaterdag 21 januari 2012 10:45