• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Nieuws Klinkende overwinning!
Klinkende overwinning! Afdrukken E-mailadres
Nieuws
zaterdag 25 februari 2012 10:37

KVC. Westerlo – K.RC. Genk: 3 – 1.

Onze Kemphanen behaalden een oververdiende overwinning tegen de Limburgers, die in het begin van de competitie wekenlang onderin het klassement vertoefden, maar zich ondertussen al tot in de top vijf hebben gespeeld.

Nochtans begon het niet ideaal, want al na 5' kopte bezoeker Jutten onhoudbaar de 0 – 1 binnen. Van dan af kregen de talrijke toeschouwers een erg genietbare pot voetbal voorgeschoteld, waarin het beste van Westel kwam. Op het halfuur al hadden onze jongens de achterstand omgebogen in een 2 – 1 voorsprong. Tweemaal na een splijtende pas van Arnaud De Greef: een eerste keer lobde de vrijgespeelde Marcao beheerst over de uitgelopen doelman Wertelaers en de tweede keer dook de pas ingekomen Bright Edomwonyi in de vrije ruimte achter de verdediging, speelde met een achterwaarts hakje de laatste verdediger uit en kogelde de bal subliem in het dak van het doel binnen.

Na de koffie zakte het tempo wat, maar spannend bleef het. Genk kreeg twee kansjes, maar benutte die niet en ook Bright Edomwonyi schoot voorlangs. Een kwartier voor tijd legde kapitein Gianni Van den Buijs na een knap opgezette aanval de eindcijfers vast: 3 – 1 (77').

Westel tikte rustig uit en de Genkenaars berustten in de nederlaag. Eindelijk nog eens een overtuigende zege. Hopelijk volgende week bevestiging.


De ploegen:

KVC. Westerlo: Swinnen, Obbers, Bastiaens, Schuermans, Cardoso (30' Vanvoorden), Van den Buijs, De Greef, Wohrmann, Havermans (60' Utshinga), Marcao (30' Edomwonyi), Liliu (73' Fannes).

Genk: Wertelaers, Feltesse, Walsh, Spruyt (25' Carvalho D.S.), Thome (tester, 72' Trossard), Gaethofs, Briels, Schrijvers (58' Gerkens), Njengo-Madeng, Rodrigues (tester, 60' Croux), Jutten.

Volgende wedstrijden:
Vrijdag 02/3 – 19.30 uur: K. Beerschot AC. – KVC. Westerlo. (Terrein FC. Kontich, Duffelsesteenweg 73, Kontich.)
Vrijdag 09/3 – 19.30 uur: KVC. Westerlo – SV Zulte-Waregem.

Verslag: Hans Celis

Share/Save/Bookmark