• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Nieuws Billijk gelijkspel!
Billijk gelijkspel! Afdrukken E-mailadres
Nieuws
dinsdag 20 maart 2012 10:06

 

K.AA. Gent – KVC. Westerlo: 1 – 1.

Westerlo startte met enkele spelers van de A-kern in de basis en speelde op Gent een verdienstelijke wedstrijd.

In de beginfase kreeg elk team een unieke kans, maar zowel Okitokandjo als Bright Edomwonyi misten. De match, die aan een erg hoog tempo werd gespeeld, bleef boeien, maar echte kansen waren schaars. Op het halfuur kreeg Westel een terechte strafschop voor een fout op Kabasele en Bright Edomwonyi trapte koel binnen: 0 – 1. Met die stand leken we te gaan rusten, maar net voor de koffie kopte De Neve over doelman Swinnen, de bal botste via de onderkant van de lat in de handen van Dylan Swinnen en tot ieders verbazing gaf de lijnrechter aan dat de bal over de doellijn geweest was – iets wat tot lang na de match zowel door Swinnen als door Vanvoorden met klem werd ontkend!

40' met 10

Na de rust werd Kabasele al meteen onderuit gehaald in de grote rechthoek, maar een tweede penalty durfde de scheidsrechter niet te fluiten. Voor een domme reactie kreeg Bright Edomwonyi rood in de 50ste minuut, de Stroppen roken de overwinning en trokken resoluut naar voren. Veel kansen leverde dat echter niet op: Butsraen verplichtte Swinnen tot een sterke redding en Grondin kopte een mooie kans naast. Aan de overzijde kreeg Westel op de counter ook twee kansen, maar de eerste keer kwam Yulu-Matonde centimeters te kort en in de slotfase treuzelde hij iets te lang om af te drukken.

Al bij al een logisch gelijkspel.

De ploegen:

KVC. Westerlo
: Swinnen, Obbers, Bastiaens, Cardoso, Vanvoorden, Juande, Havermans, Annab (77' Van Den Bergh), Kabasele (71' Rommens), Edomwonyi, Yulu-Matondo.
KAA. Gent: Rogiest, Desmet, Vandenhende, Vogels, Vercruysse, De Neve, Keita (tester, 83' Leemans), Grondin, Belic, Lo Giudice (68' De Vos), Okitokandjo (46' Butsraen).

Volgende wedstrijden:
Vrijdag 23/3 – 19.30 uur: KVC. Westerlo – R. Standard de Liège (Het Kuipke, terrein A).
Maandag 2/4 – 19.30 uur: Y-R. KV. Mechelen – KVC. Westerlo. (Nekkerspoel – Borcht 19, Mechelen)

Verslag: Hans Celis

Share/Save/Bookmark