• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Nieuws Overklast!
Overklast! Afdrukken E-mailadres
Nieuws
zaterdag 24 maart 2012 10:02


KVC. Westerlo – R. Standard de Liège: 0 – 6.


Standard, met kleppers als Muganji Bia, Gonzales, Mpoku, Seijas en Buzagro, was meer dan één maatje te groot voor onze moedige Kemphaantjes.

Muganji Bia knalde in de beginfase op de lat en in de 8ste minuut was het al raak via Gonzales, die een afgeslagen bal schitterend binnenknalde. Even later ging doelman Dylan Swinnen in de fout en Seijas nam het cadeau dankbaar aan. Westel kreeg een unieke kans om te milderen, maar Gert-Jan Fannes schoot nipt naast. Even voor rusten leed Nick Havermans op eigen speelhelft balverlies, dat door Mpoku ongenadig werd afgestraft: 0 – 3 ruststand.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld en de Rouches scoorden al meteen via Ezekiel, die na fout van de ingekomen Stef Vervoort op Gonzales, de strafschop flegmatiek voorbij de ook al ingekomen doelman Renaud Dotremont trapte. Op het uur stonden de forfaitcijfers al op het bord: een snel genomen vrije trap verraste de hele Westeldefensie, Dotremont weerde in eerste instantie nog wel af, maar de goed gevolgde Zennaro trapte keihard binnen. Westel kreeg twee kansjes via Edomwonyi, maar Bright kon die niet verzilveren en een kwartier voor tijd legde Seijas de 0 – 6 eindscore vast, terwijl Alessio Allegria voor Westel nog in het zijnet knalde.

Walk-over voor de Luikenaars.

De ploegen:

KVC. Westerlo
: Swinnen (46' Dotremont), Obbers, Wohrmann, Bastiaens, Vanvoorden, Havermans, Rommens (46' Vervoort), Salau (46' Allegria), Sarcinello (62' Vankrunkelsven),
Fannes, Edomwonyi.

Standard
: Henkinet, Hendrickx, Arslanagic (75' Cevik), Zennaro, Bonemme, Cissé, Gonzales, Mpoku (75' Lumanza), Muganji, Seijas (75' Buagu), Ezekiel (53' Buzagro).

Volgende wedstrijden
:
Maandag 02/04 – 19.30 uur: Y-R. KV. Mechelen – KVC. Westerlo (Nekkerspoel – Borcht 19 Mechelen).
Vrijdag 06/04 – 19.30 uur: KVC. Westerlo – RSC. Anderlecht.

Verslag: Hans Celis

Share/Save/Bookmark