Nieuws

Manias is eerste zomertransfer

8 juni, 2016

KVC Westerlo kondigt met Michalis Manias zijn eerste zomertransfer aan. Manias komt over van de Griekse eersteklasser PAS Giannina, de club waarmee hij vorig seizoen bijna Europees voetbal afdwong. De Griek tekent een contract voor twee seizoenen.

De 26-jarige Griekse aanvaller van 1,87m presteerde samen met zijn club een goed seizoen in de Griekse Super League. PAS Giannina kwam twee punten te kort om zich te kwalificeren voor de Europa League. Manias had zelf een groot aandeel in die prestatie met 10 goals. Hoe hij die goals maakte biedt meteen een blik op zijn kwaliteiten. "Ik scoorde éénmaal met het hoofd, vijfmaal met rechts en vier met links. Mijn tweevoetigheid is dan ook één van mijn kwaliteiten. Daarnaast ben ik heel beweeglijk en vrij snel." Manias is de eerste aanvallende versterking en moet volgend seizoen samen met o.a. De Ceulaer gaan zorgen voor gevaar en goals.

Straks vliegt Manias nog terug naar Griekenland om dan binnen een dikke week terug te keren voor de start van de voorbereiding. "Ik kijk enorm uit naar het komende seizoen. KVC Westerlo is mijn eerste club in het buitenland. Ik wil me dan ook zo snel mogelijk thuis voelen in België. Dan zal ik mijn job kunnen doen, en dat is scoren en het team helpen."

Welcome Michalis!

Verder zullen de uitgeleende MacDonald en Trompet terug aansluiten bij de start van de trainingen. De club zoekt voor hen nog een oplossing. Zoals eerder gemeld werden de contracten van Aoulad, Koffi, Vercauteren en Sakor niet verlengd. Apau en Gounongbe verkozen zelf om andere oorden op te zoeken.