Nieuws

Italiaan Lanini komt over van Juventus

21 juli, 2016

KVC Westerlo heeft deze ochtend de transfer van de 22-jarige Italiaan, Eric Lanini, afgerond. De aanvaller wordt voor één seizoen ter beschikking gesteld door Juventus.

Voor Eric Lanini is het een eerste buitenlands avontuur. De Italiaan is een jeugdproduct van Juventus en belandt na enkele uitleenbeurten aan clubs uit lagere reeksen dus in 't Kuipje. "De tweede helft van vorig seizoen speelde ik in de Serie B, de Italiaanse tweede klasse. Ik speelde wel bijna elke wedstrijd, maar vaak als invaller. Jonge spelers krijgen weinig kansen in Italië. Daarom wou ik de stap naar het buitenland zetten. België staat toch bekend om jonge spelers te lanceren. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier de kans krijg om op het hoogste niveau te spelen", zegt hij.

Lanini doorliep alle nationale selecties bij Italië tot aan de U20 in 2014. Hij omschrijft zichzelf als een moderne aanvaller die op alle aanvallende posities uit de voeten kan. "Maar ik kan volgens mij het team het meest bijbrengen vanop links. Dan kan ik diep gaan of naar binnen snijden", verduidelijkt hij. 

Benvenuto Eric!