Nieuws

Ganvoula definitief bij de kern

1 augustus, 2016

De transfer van Silvere Ganvoula liet lang op zich wachten, maar uiteindelijk was alles net op tijd afgerond voor de eerste competitiewedstrijd en meteen een eerste goal. De jonge Congolees leverde een knappe prestatie af tegen Standard afgelopen zondag. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen.

Ganvoula arriveerde al enkele weken voor de start van de voorbereiding in 't Kuipje. Door een fysieke achterstand werkte hij individueel met kiné Jan Engelen en onder begeleiding van physical coach Bart Gilis. "Toen ik hier aankwam had ik al één maand niet meer gespeeld en weinig getraind. Mijn eerste medische testen waren dan ook slecht, maar door het individuele werk en de voorbereiding sta ik nu al veel verder," vertelt Ganvoula, "maar ik zit nog niet aan mijn top, dus ik hoop nog beter te worden in de loop van het seizoen."

De club kwam hem op het spoor dankzij knappe prestaties in de Turkse tweede klasse. Als 19-jarige scoorde hij daar 6 goals in 19 wedstrijden. Bovendien presteerde hij ook goed op de Africa Cup U20 met zijn land Congo-Brazzaville en hij scoorde ook al voor het A-elftal. "Ik heb de Belgische competitie altijd al wel interessant gevonden. KVC Westerlo is bovendien een zeer aangename club en ik heb al veel mogen spelen, waar ik uiteraard blij om ben. Het is hier ook leuk wonen, rustig, en dat heb ik wel graag", verklaart hij.

Bienvenu Silvere!