Nieuws

Jaeken meteen tweede transfer: "Westerlo is me altijd blijven volgen"

15 mei, 2017

Michiel Jaeken wordt door de Kemphanen meteen aangekondigd als tweede versterking. Net als Corstjens heeft hij al een verleden bij de club. “KVC Westerlo is mijn prestaties altijd blijven volgen.”

MICHIEL JAEKEN: "IK TREK GRAAG MEE NAAR VOREN"

Michiel Jaeken behoeft voor de modale Westelfan iets meer introductie dan de vorige aanwinst, Wouter Corstjens. Toch kent de 21-jarige Jaeken, die zeer gemotiveerd is om zich te bewijzen, de club al door en door. Vanaf de U14 stootte hij door tot de Westelse beloften. “Onder Dennis Van Wijk mocht ik al eens proeven van de A-kern, maar nadat Harm van Veldhoven overnam werden die kansen schaarser. Aangezien ik wou spelen bij het A-elftal verhuisde ik naar Dessel”, begint Jaeken.

En dat werd meteen een succes. In het team waarin ook Nicolas Rommens hoge ogen gooide werd hij een vaste pion op de linksachter. “Bij Dessel liep het inderdaad heel goed. Vanop mijn favoriete positie kon ik mijn sterke punten volop uitspelen. Ik ben vrij snel en trek graag mee naar voren om mijn goede voorzet te tonen. Bij Dessel kon ik door die speelwijze ook enkele goals maken”, vertelt hij verder.

Antwerp weekte Jaeken los bij Dessel Sport, maar op de vooravond van zijn transfer scheurde hij zijn kruisbanden. De deal ging toch door en hij mocht revalideren bij The Great Old. Hersteld van zijn blessure werd hij in de tweede seizoenshelft herenigd met Regi Van Acker, nu trainer bij SK Deinze. Vanuit de eerste amateurliga zet hij nu dus opnieuw de stap naar het profvoetbal. “KVC Westerlo is mijn prestaties altijd blijven volgen. Het is een warme club waar iedereen veel respect heeft voor elkaar en ik heb een heel goed gevoel bij deze terugkeer. Ik wil me volop bewijzen in de A-kern en zal vanaf de start in juni de concurrentie aangaan om de vaste linksachter van de ploeg te worden”, sluit Jaeken af. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

Welkom Michiel!