Nieuws

Bertjens is nummer 3 in de aanval: "KVC Westerlo maakt het meeste kans op promotie"

2 juni, 2017

Met Christophe Bertjens heeft KVC Westerlo zijn derde aanvaller beet. De 24-jarige aanvaller komt over van het pas gedegradeerde Lommel United en tekent een contract voor 3 seizoenen. “Bij KVC Westerlo maak ik het meeste kans op promotie naar Eerste Klasse.”

CHRISTOPHE BERTJENS: “IK ZOEK GRAAG DE DIEPTE OP OM DE KEEPER ÉÉN-OP-ÉÉN TE VERSLAAN”

De carrière van Bertjens kende al hoogtes en laagtes. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar STVV en daar verscheen hij één jaar later al meteen tussen de lijnen in Eerste Klasse. Nadien speelden blessures hem echter parten. “Sinds ze in Sint-Truiden kozen voor kunstgras begon ik problemen te krijgen met mijn buikspieren. Ik speelde nog wel wedstrijden, maar uiteindelijk sukkelde ik er bijna drie jaar mee. Ook later bij ASV Geel had ik last van dezelfde blessure. Toen heb ik beslist om een stap terug te zetten”, vertelt Bertjens.

Die stap terug zette hij in Derde Klasse bij Bocholt VV. Daar verdwenen de blessures naar de achtergrond en de goals volgden. “Nadien koos ik opnieuw voor een stap hogerop bij Lommel United. In die twee seizoenen Tweede Klasse en 1B scoorde ik in totaal 23 goals. Ondanks de degradatie speelde ik vorig seizoen zelf wel goed want ik eindigde in de top drie van de topschutterstand”, gaat Bertjens verder. Opmerkelijk, want vorig seizoen miste hij een twaalftal matchen door klierkoorts. Maar ook die problematiek is ondertussen van de baan.

Door de degradatie was Bertjens echter een vrije speler, waarna Westel kwam aankloppen. Zijn keuze bleek snel gemaakt. “Van de vier clubs, allen uit 1B, die interesse toonden maakt KVC Westerlo het meeste kans op promotie. Uiteindelijk wil ik toch proeven van het hoogste niveau en daarvoor zit ik hier goed,” maakt hij duidelijk. Bertjens omschrijft zichzelf als een speler die graag de ruimte opzoekt, diep gaat en één-op-één de keeper probeert te verschalken. Spelen met de rug naar doel is minder zijn kwaliteit en hij is ook niet de man die tegenstanders begint te dribbelen. Maar een sluipschutter is hij wel.

Welkom Christophe!

De kern van KVC Westerlo bestaat ondertussen uit de volgende namen: Verbist, Van Langendonck, Alessandro, Christensen, Miletic, Corstjens, Jaeken, Annys, Heymans, Rommens, Bertjens, De Ceulaer, Peffer. Alle andere spelers van de kern van vorig seizoen keerden terug naar hun club of zijn einde contract. Ook de vier beloften Goor, Lokando, Vaesen en Vangeel zullen binnenkort de overstap maken naar de A-kern. Een uitgebreide voorstelling van hen volgt later.