Nieuws

Junior Oto'o nog een extra jaar in 't Kuipje: "Ik voel het vertrouwen van de coach"

7 juli, 2017

KVC Westerlo heeft met Junior Oto’o opnieuw haar verdediging versterkt. De Gabonese rechtsachter wordt nog een jaar extra gehuurd van het Portugese SC Braga. “De club wil me ondanks het moeilijke seizoen terug en dat is een blijk van vertrouwen”, aldus Oto’o.

JUNIOR OTO’O: “IK KAN ALS RECHTSACHTER SPELEN, MAAR EVENGOED RECHTSMIDDEN”

Oto’o was vorige zomer samen met Manias de eerste inkomende transfer van KVC Westerlo. Hij is dus geen onbekende in de Parel der Kempen, hoewel de fans hem eigenlijk nog niet aan het werk zagen. Een blessure aan de buikspieren hield hem lange tijd aan de kant en na de operatie wist hij vorig jaar geen basisplaats af te dwingen. “Na mijn operatie had ik het inderdaad moeilijk om meteen mijn oude niveau te halen. Na verloop van tijd en vele uren training vond ik wel dat ik mijn kans verdiende, maar het team was volop in strijd voor het behoud en de trainer koos voor de spelers die al meer minuten hadden dat seizoen. Ik ben dan zelf verder blijven werken aan mijn fysiek”, vertelt de Gabonese international.

De Kemphanen hebben door het vertrek van Apau en Miletic natuurlijk een vacante positie op de rechtsachter. Junior Randal Oto’o Zue, zoals zijn naam voluit klinkt, wil die plek dan ook graag invullen. “Ik heb met de coach gesproken voor aanvang van het seizoen en hij heeft vertrouwen in mij. Hij wil me verantwoordelijkheid geven in het team en daarvoor moet ik me maximaal geven. Ik wil het seizoen dan ook meteen goed beginnen”, zegt hij. Dit seizoen moet dus een nieuwe start worden voor hem. “Ook van de club voel ik het vertrouwen. Ondanks mijn blessure en het moeilijke vorige seizoen willen ze me toch terug in de groep en daarvoor ben ik dankbaar. In voetbal kan je niets voorspellen, dus we zullen zien hoe het dit seizoen verloopt, maar ik wil natuurlijk een vaste waarde worden in het elftal”, verklaart Oto’o. Die positie kan volgens hem rechtsachter zijn, maar evengoed rechtsmidden: “Je suis au service du club”. De fans mogen zich verwachten aan zijn snelheid en techniek.

Bienvenu Junior!