Nieuws

H'Maidat voegt techniek toe aan het middenveld: "Mijn goesting om te knallen is groot"

7 juli, 2017

Ismail H’Maidat. Zijn naam verscheen al in meerdere kranten en ging al vlot over de Westelse supporterstongen als versterking voor de Kemphanen. Nu is het dus zo ver. De Nederlander met Marokkaanse roots wordt voor één seizoen gehuurd van de Italiaanse topclub AS Roma. “Na mijn blessure is de goesting om te knallen dubbel zo groot”, zegt H’Maidat.

ISMAIL H’MAIDAT: “IK SPEEL EIGENLIJK BIJNA ALTIJD OP TECHNIEK”

Bij het overlopen van de carrière van H’Maidat springen enkele mooie clubs in het oog: FC Twente, Espanyol, Crystal Palace, Anderlecht, AS Roma,… Tussendoor speelde hij van 2009 tot 2010 nog bij KVC Westerlo. Daar kwam hij in contact met trainer Pelic. “De coach was toen trainer van het tweede elftal en ik mocht van hem als 15-jarige al meetrainen met hen. Als jochie liep ik tussen oudere spelers waarnaar ik toch best wel opkeek. In die periode heb ik heel veel geleerd”, begint H’Maidat zijn relaas. Na Westerlo belandde hij via heel wat clubs uiteindelijk bij Brescia. Als 20-jarige was hij een vaste waarde in de Serie B. “Het ging uitstekend toen. Ik speelde bijna alle wedstrijden en kon enkele assists geven en ook scoren. Door pubalgie begon echter een moeilijke periode”, gaat hij verder. Ondanks zijn blessure kocht AS Roma hem over. “Ik had eerder al contact gehad met hen en besloot uiteindelijk op hun voorstel in te gaan. Dat ze me wilden ondanks mijn blessure gaf me veel vertrouwen.”

Tijdens zijn uitleenbeurten aan Vicenza en Olhanense verzamelde hij echter niet meer het aantal speelminuten van bij Brescia. “Ik kwam net uit een moeilijke periode, maar het ontbrak bij die clubs aan fysieke en mentale steun. Mijn trainingsprogramma’s waren niet juist afgestemd waardoor ik terug last kreeg van mijn blessure”, zegt H’Maidat. Vedran Pelic kende hem echter nog en lokte hem terug naar ’t Kuipje. “De steun van de coach geeft me opnieuw vertrouwen. Ik voel me ook gewoon thuis in Westerlo, waar iedereen kort bij elkaar staat en ik in een familiale omgeving terecht kom. Mijn goesting om te knallen is door mijn blessure dubbel zo groot. Ik wil KVC Westerlo aan de titel helpen”, is de Nederlander duidelijk.

H’Maidat kan overigens op alle posities op het middenveld uit de voeten. “Techniek is mijn grootste kwaliteit, ik speel bijna altijd op techniek eigenlijk. Maar ik ben ook sterk in de duels en heb een goede traptechniek. Het is aan de trainer om te kiezen waar hij mij het liefst uitspeelt”, sluit hij af.

Hij zal in ’t Kuipje aantreden met het rugnummer 6. Welkom Ismail!

KVC Westerlo kan vandaag dus drie transfers aankondigen. Daarnaast proberen Timothy Durwael (ex-KRC Genk) en Pape Camara (ex-Standard) zich momenteel te bewijzen op training in de hoop een contract te versieren. Ook Bernardinho Osah test nog steeds.