Nieuws

Gilles Dewaele versterkt de Kemphanen

3 augustus, 2017

Gilles Dewaele wordt enkele dagen voor de start van de competitie aangekondigd. Dewaele tekent voor drie seizoenen. Hij speelt zondag meteen tegen zijn ex-club Cercle Brugge.

Na de aankondiging van Bernardinho Osah vorige week op de fandag, is het deze week weer tijd voor een nieuwe speler. Slechts enkele dagen voor de start van de competitie komt Gilles Dewaele voor drie seizoenen de Kemphanen versterken. Dewaele speelde hiervoor 10 jaar bij  Cercle Brugge. 'Zondag draag ik voor het eerst na 10 seizoenen eens andere kleuren.  Ik ben zeer gemotiveerd. Het is niet omdat het tegen mijn ex-club is, dat ik niet alles eraan ga doen om te winnen indien ik daar de kans toe krijg'.

Dewaele komt ons middenveld en/of verdediging versterken. ‘Het liefst speel ik rechtsachter, maar ook centraal is het mogelijk.’ Als we vragen naar zijn kwaliteiten, antwoord hij het volgende: ‘Mijn fysieke kwaliteiten zijn vooral mijn uithoudingsvermogen. Ook ben ik heel snel. Mijn lange bal is ook zeker een sterkte’.

De speler kon rekenen op interesse van meerdere clubs, maar uiteindelijk koos toch volledig voor KVC Westerlo. 'Er waren veel geïnteresseerde ploegen maar uiteindelijk bleken er twee het meest concreet waarbij Westerlo de voorkeur genoot. Westerlo is echt een familiale club. Ik heb hier al enkele wedstrijden betwist. Ze hebben veel Vlaamse jongens. Dat ben ik nog gewoon van vorig jaar in Cercle Brugge. Mijn makelaar kent de club ook vrij goed, dat heeft ook wel geholpen. De coach wou mij er ook heel graag bij. Dat gaf mij dan weer vertrouwen’.

Hoewel hij nog maar 21 jaar is, heeft Gilles al heel wat ambitie. ‘Ik hoop hier een mooi seizoen te spelen met veel speelminuten. Iedereen doet mee voor de promotie. Daar gaan we toch alles aan doen. Het is een moeilijke competitie, dus we zullen er hard voor moeten werken.’

Veel succes Gilles!