Nieuws

Van Den Bogaert komt de Kemphanen versterken. Bertjens verliet de club.

23 augustus, 2017

Bryan Van Den Bogaert komt de verdediging van Westerlo voor één seizoen versterken. Christophe Bertjens verliet de club.

Bryan Van Den Bogaert: ‘Ik heb een over-mijn-lijk-mentaliteit'

Bryan Van Den Bogaert trainde al een tijdje mee met de groep van Pelic, maar nu tekende hij ook zijn contract. Hij komt over van het Engelse Ebbsfleet United. ‘In Engeland is het fysieke aspect anders. Iedereen is groter, sterker en ook wel sneller. In België is het voetbal technischer’: vertelde Van Den Bogaert.

Hij tekende voor één seizoen. ‘Ik heb twee jaar in Engeland gevoetbald. Nu wou ik graag terug wat dichter bij huis zijn, terug bij mijn familie en vrienden’.

Bryan is met zijn 1,88m zeker niet de kleinste. ‘Ik heb een over-mijn-lijk-mentaliteit. Ik hou er ook van om vooruit te voetballen en snel over de man te gaan. Maar alles zal afhangen van hoe de trainer wil dat ik speel. Het liefst speel ik als linksback of centrale verdediger’.

Van Den Bogaert wil graag zoveel mogelijk wedstrijdminuten halen. Natuurlijk wil hij ook alle wedstrijden die hij speelt winnen.

Christophe Bertjens die naar zijn mening te weinig speelkansen kreeg, verliet vandaag de club. Hij wordt getransfereerd naar Union Saint-Gilloise. KVC Westerlo zou graag nog twee transfers afronden voor het einde van de transferperiode.