Nieuws

Maxime Biset sluit zich aan bij de Kemphanen: 'Er was al langer interesse van Westerlo'

31 augustus, 2017

De laatste dag van de transferperiode. Ook een transfer voor KVC Westerlo. Maxime Biset komt voor één seizoen over van Antwerp RC. Biset is een verdediger.

Enkele dagen na de aankondiging van Osaguona, krijgt de verdediging nu ook versterking. ‘Het is de laatste dag van de transferperiode, maar er was al langer interesse van Westerlo. Ik wilde eerst de opties nog  wat open houden.’

Biset heeft in zijn carrière bij KV Mechelen en Anwerp RC al enkele keren in ’t Kuipje gespeeld. ‘Vroeger heb ik hier nog als jonge kerel de Beker van het Volk gespeeld. Dat is zeker een mooie herinnering. ’t Kuipje heeft toch wel een bepaalde charme’: vertelde hij ons.

Maxime Biset tekende een contract voor één seizoen. Zijn doelen met de Kemphanen zijn dan ook vooral op korte termijn. Hij wil graag een basisplaats verdienen. En natuurlijk ook heel wat wedstrijden winnen.

Hij heeft al heel wat ervaring. Dat is meteen ook zijn sterke punt. Hij speelde bij beide clubs samen meer dan 250 wedstrijden. ‘Het is niet erg dat ik in een jonge groep terecht kom. Ik kan mij van nature makkelijk in een jonge groep aanpassen. Ik heb veel spelinzicht en kan de groep mee coachen met mijn ervaring. Ik weet op een veld ook wat kan en wat niet kan.’

Westerlo sluit hiermee de transferperiode af. 

Welkom Maxime!