Nieuws

KVC Westerlo - Cercle Brugge 2-3

18 december, 2017

10 weken hebben we erop moeten wachten, maar vorig weekend hadden we eindelijk die deugddoende zege te pakken, en dat tegen OH Leuven.  Zoals geweten maakt één zwaluw de lente niet, en dit weekend stond er weer een klepper op het programma. We ontvingen in ons eigen Kuipje Cercle Brugge. Dit seizoen konden we nog geen punten sprokkelen tegen de jongens van Frank Vercauteren en we wisten dat dat ook vandaag geen evidentie zou zijn. 

Knotsgekke openingsfase

Enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd zien we Naessens plots naar de kuit grijpen. Bob Peeters neemt geen risico en besluit om Osaguona in zijn plaats te laten spelen. Laat het nu net Osaguona zijn die na amper 3 minuten spelen de score opent! Op voorzet van Christensen kopt hij de 1-0 overhoeks binnen. De Kemphanen komen fantastisch uit de startblokken met een snel doelpunt!

Maar ook Cercle start gretig en 5 minuten later staan de bordjes al terug gelijk: het schot van Mercier wordt in eerste instantie gered door Van Hout, maar in de herneming schuift diezelfde Mercier de bal droog binnen. En daar stopt het niet voor Groen-Zwart:  na 10 minuten spelen zien we Tormin naar binnen snijden en met links de 1-2 tegen de touwen schieten . Ondanks een vroege treffer worden we na 10 minuten spelen al terug op achtervolgen aangewezen.

Onze jongens zijn duidelijk verrast door de snelle terugkomst van Cercle. Na een bloedstollende openingsfase valt de wedstrijd een beetje stil en gaat het tempo omlaag. Beide ploegen creëren in het verloop van de eerste helft nog weinig doelgevaar, maar het is toch vooral Cercle dat de bal opeist.

 Veel strijdlust in de tweede helft

Tijdens de rust heeft Bob Peeters duidelijk van zich laten horen want de Kemphanen komen gemotiveerd uit de kleedkamer! Hoewel we in de tweede helft veel grinta tonen, is het toch Cercle dat na 60 minuten de 1-3 op het scorebord kan zetten. Na een foutje in de Westelse verdediging kan Mercier Cardona lanceren, de Fransman blijft koel en schiet de bal in doel.

Westerlo geeft zich nog niet gewonnen en blijft met dezelfde intensiteit spelen. Dat resulteert in veel overtredingen en ook enkele gele kaarten langs beide kanten. We tonen veel druk naar voor en dat resulteert in enkele bescheiden kansjes. Toch is het Cercle dat in de 73e minuut nog een reuzenkans krijgt om de wedstrijd helemaal dood te maken: na mooi combinatievoetbal krijgt Cardona een open kans, maar een Westels been brengt redding!

Het einde van de wedstrijd komt in zicht en Bob Peeters schreeuwt onze jongens naar voor. Hij brengt ook nog enkele aanvallende spelers in de ploeg om het tij te keren. Uiteindelijk wordt onze inzet dan toch beloond met een doelpunt! In de 89e minuut kan Annys met een heerlijk afstandsschot doelman Nardi verschalken. In de extra tijd krijgen we nog een vrije trap vanop een zeer aantrekkelijke plaats. 10 spelers nemen plaats in de box, maar Nicolas Rommens trapt de bal het stadion uit. Dit was dé kans op een late gelijkmaker.

Helaas sluiten we het jaar 2017 af met een nederlaag. Toch toonde onze coach na afloop van de wedstrijd een positieve ingesteldheid: “ Ik zag een groep die met het hart speelde, maar soms iets te weinig met het hoofd. Cercle is hier komen winnen op basis van individuele kwaliteiten.” Op 7 januari gaan we terug vol aan de bak tegen Tubeke, maar nu eerst een korte pauze tijdens de feestdagen!

Selectie: Van Hout, Biset, Dewaele, Corstjens, Christensen (57' Osah), Oto'o (69' Vaesen), Annys, Rommens, Osaguona, De Ceulaer, Peffer 

Gele kaarten: 67' Annys, 74' Biset, 90' De Ceulaer

Doelpunten: 4' 1-0 Osaguona, 9' 1-1 Mercier, 10' 1-2 Tormin,61' 1-3 Cardona, 89' 2-3 Annys