Nieuws

Lukas Van Eenoo: "We mogen niet tevreden zijn met één overwinning. We moeten een reeks neerzetten"

4 januari, 2018

Zoals we gisteren al aankondigde is er vanaf heden een extra middenvelder bij de Kemphanen. Lukas Van Eenoo wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van eersteklasser KV Kortrijk.

"Ik kijk er naar uit om de supporters te zien"

Gisterenmorgen vroeg stond er al een nieuweling voor de deur. Het nieuwe jaar schonk ons een extra middenvelder. Deze was vroeg vanuit Brugge vertrokken om tijdig op zijn eerste training aanwezig te zijn. Lukas Van Eenoo is momenteel 26 jaar. Hij heeft toch al wat ervaring op de teller staan. Zijn jeugdreeksen doorliep hij helemaal bij reeksgenoot Cercle Brugge. In 2008 maakte hij er ook zijn debuut bij de eerste ploeg. Niet toevallig was in zijn periode daar Bob Peeters ook trainer. ‘De trainer ken ik nog goed van bij Cercle Brugge. Westerlo is een club met een rijke traditie met leuke spelers. De wedstrijden vroeger tegen hen waren altijd tof. Maar de doorslag kwam toch wel door hem. Mijn beste periode heb ik wel gekend onder Bob Peeters. Hij geeft veel vertrouwen en is altijd eerlijk in communicatie. Hier hecht ik wel belang aan. Na die periode heb ik ook nog wel hoogtes gehad, maar zeker ook wat laagtes. Nu is het belangrijk om terug ‘te vlammen’ (West-Vlaams voor ‘alles geven’) en het behoud te verzekeren’.

Dit jaar kwam Van Eenoo uit voor KV Kortrijk. Doordat hij niet zoveel speelkansen kreeg daar, werd het voor hem wat frustrerend. Een uitleenbeurt was het gevolg. In Westerlo hoopt hij wel veel speelminuten te krijgen.

Vorig jaar werd Lukas Van Eenoo nog verhuurd aan KSV Roeselare. Hij kent de Proximus League dus al wel. “Het niveau is echt hoog. Buiten de top 6, moeten ze echt niet onderdoen voor de ploegen in 1A. Iedere week is het spannend. Na een tijd kent iedereen elkaar ook door en door. Je kan er elke week belangrijke punten halen. Vorig seizoen zijn we gestart met 2 op 12. Dat is echt niet goed dus. Maar daarna hebben we wel een serieuze reeks neergezet.”

Het liefst van al komt hij als centrale middenvelder uit. Maar hij kan overal terecht in de driehoek op het middenveld. Van Eenoo is een speler die iemand voor het doel wil krijgen.

Ook voor de supporters heeft hij nog een boodschap: “Ik kijk echt uit naar de eerste thuiswedstrijd om jullie allemaal te zien. Dat wil niet zeggen dat ik zondag al niet keihard mijn best ga doen. Hopelijk zie ik er groot deel van jullie daar al. Ik wil zo snel mogelijk een reeks neerzetten en in de positieve flow terecht komen. We mogen niet tevreden zijn met één overwinning. Dat behoud moeten we verzekeren. Zoiets zijn echt de mooiste herinneringen voor later.”

Welkom Lukas!