Nieuws

Voorbeschouwing AFC Tubize - KVC Westerlo

6 januari, 2018

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen, nieuwe mogelijkheden en een nieuwe speler. KVC Westerlo is klaar voor 2018. Zondagmiddag spelen we onze eerste wedstrijd na de winterstop in het Leburtonstadion van AFC Tubize. Kick off om 14.30 uur.

AFC Tubize

Acht speeldagen hebben onze Kemphanen nog in de reguliere competitie. We gaan van start tegen concurrent AFC Tubize. De tegenstander staat wel laatst maar heeft evenveel punten en nog een inhaalwedstrijd te goed. Een positieve noot is wel dat KVC Westerlo nog niet verloor van de Waals-Brabanders.

Vorige trainer Sadio Demba kreeg na een 10 op 45 zijn C4 voorgeschoteld. Sinds november heeft Tubize een nieuwe trainer namelijk de Fransman Christian Bracconi. In de vorige duels hadden beide ploegen dus een andere trainer.

Tubize-doelman Defourny heeft het maximum aan speelminuten behaald in 19 wedstrijden. Geen enkele andere speler van Tubeke doet hem dit na. Ook stopte hij dit seizen al drie van de zeven penatly’s die de club tegen kreeg. Uitblinker bij Tubeke is zeker Florent Stevance. De flamboyante aanvaller maakt dit seizoen echt furore in de 1B. Dat deed hij ook vorig seizoen al, toen hij de beslissende goal maakte voor KSV Roeselare tegen Lierse SK. Daardoor speelde niet Lierse maar wel Antwerp de finale tegen KSV Roeselare. Dit seizoen scoorde hij 9 goals. Terwijl Tubeke zelf slechts 16 maal raak trof, scoorde hij al twee keer tegen Westerlo. Le Sang et Or heeft daarmee de slechtste aanval.

Verliezen deden we wel nog niet tegen Tubeke. Laten we die lijn zo doortrekken. Hun laatste wedstrijd wonnen ze met 1-2 tegen KSV Roeselare. Er werd met volgend elftal gespeeld: Defourny, Dudouit, Garlito, Babic (70′ Gouw), Videmont (91′ Alfaiate), Carlier, Weymans, Ba, Köse, Zenke (65′ Stevance) en Nirisarike. AFC Tubize beschikt over een volledig fitte kern.

KVC Westerlo

KVC Westerlo lijkt gewapend om er weer met hernieuwde moed tegenaan te gaan. Het zal erg nodig zijn ook, want 2017 was allesbehalve een schitterend jaar voor ons. Hoog tijd om pagina 2017 om te draaien en naar het maagdelijk witte blad van 2018 te gaan om daarvan een andere, mooie, intense, spektakelrijke, meer lucratieve en vooral succesvollere pagina van te maken.

Hopelijk krijgt Bob Peeters in het nieuwe jaar minder puzzelwerk dan zijn T2 in het najaar van 2017. Benieuwd ook of de nieuwe aanwinst, Lukas Van Eenoo al van nut kan zijn. Na de 16p op 60 van 2017 zou starten met de vierde driepunter van het seizoen enorm welkom zijn. Het beloofd alvast een spannende wedstrijd te worden.

Maxime Biset pakte vorige wedstrijd zijn vijfde gele kaart. Hij moet deze keer toekijken vanuit de tribune. Jens Naessens en Junior Oto’o bevinden zich op één kaart van schorsing. Naessens en Van Den Bogaert zijn nog niet fit. Yentl van Genechten en Lukas Van Eenoo zitten voor de eerste keer bij de selectie. 

De wedstrijd wordt geleid door dhr. Christof Dierick. Assistent-scheidsrechters zijn Jimmy Cremers, Michael Geerolf en Lothar D’Hondt.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Dewaele, Corstjens, Vangenechten, Alessandro, Christensen, Vangeel, Oto'o, Rougkalas 

Middenvelders: Van Eenoo, Annys, Heymans, Lokando, Rommens, Osah

Aanvallers: Osaguona, De Ceulaer, Vaesen, Peffer

Geschiedenis


Slechts enkele malen zijn de Kemphanen al in het Edmond Leburton-stadion geweest. Vier keer om precies te zijn. Drie keer werd er gewonnen, 1 keer werden de punten verdeeld. De statistieken spreken dus in ons voordeel.

30.09.17 TUB – WES 1-2 28’ Weymans 2x geel, 55’ Osaguona 0-1, 75’ Osaguona 0-2, 77’ Stevance 1-2.

30.11.13 TUB – WES 2-2 37’ Ambroise 1-0, 65’ Vandenbroeck 2-0, 80’ Kennedy 2-1, 81’ MacDonald 2-2.

10.03.13    TUB – WES 0-2 25’ Owusu 0-1, 73’ Owusu 0-2.        

14.03.09    TUB – WES  1-2  26’ Haydock 1-0, 89’ Ruiz 1-1, 91’ Ruiz 1-2.         

Ticketinfo

Tickets zijn enkel aan het bezoekersloket te koop. Het loket gaat open vanaf 13.00 uur.