Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - Lierse SK

2 februari, 2018

Een kempenderby zaterdag in ’t Kuipje. Onze buren van Lierse komen langs. Zal Westerlo dit keer de overwinning kunnen binnenhalen? Het antwoord weten we zaterdagavond. De wedstrijd start om 20.30 uur.

LIERSE SK

Lierse won al twee van de drie onderlinge duels dit seizoen. Het zal dus opnieuw inzet en discipline vragen. Niets oogsten zou dramatisch kunnen zijn, want nadien gaan we naar Beerschot Wilrijk, vervolgens thuis tegen AFC Tubize en wordt afgesloten bij koploper Cercle Brugge. Niet van de poes, zeg dat wel. Maar eerst zaterdagavond tegen Lierse dus.

Lierse, de ploeg die van een doodziek vogeltje aan de start uitgroeide tot een echte roofvogel. Geel-zwart haalde in de laatste 10 wedstrijden 21p op 30. Wijzelf hebben met een 9p op 30 een minder fraaie score. Lierse is de enige ploeg die dit seizoen in eigen huis nog niet verloor. Anders is het ook wel de ploeg die buitenshuis het meeste verloor.

Westerlo doet het defensief iets beter dan Lierse. Het liet 34 keer tegenscoren. Lierse zelf incasseerde al 37 doelpunten. Offensief doen ze wel een stukje beter met 33 tegenover 24 doelpunten. Yagan scoorde al 8 keer en is daarmee hun topschotter. Twee hiervan waren tegen Westerlo. Hij leverde ook 6 assists af.

Lierse SK heeft in de laatste uurtjes van de transfermarkt ook nog een zaakje gedaan. Ze haalden Beni Badibanga van Standard voor een half jaartje naar het Lisp. Ook oude-bekende Yoni Buyens keerde terug naar zijn ex-club.

Lierse won vorig weekend met 1-0 van Union. Dit was hun zevende thuisoverwinning op rij. Door deze zege blijven de Pallieters in de race om de tweede periodetitel. Ook de levensbelangrijke vierde stek in het eindklassement kan haast niet meer ontnomen worden. De Schapenkoppen hebben immers een bonus van 8 punten, met nog slechts 4 wedstrijden te gaan. De ploeg van David Colpaert speelde met: Rakovsky, Frans, Weuts, Hall, Bourdin, Buyens, Janssens (70’ Elgabas), Allach (89’ Diarra), Yagan, Joachim (83’ Binst).

KVC WESTERLO

Weinige hadden het verwacht vrijdag, maar toch deden de Kemphanen het. Een overwinning in het prachtige King Power at Den Dreef stadion. Grote held van de dag was doelman Koen Van Langendonck die met enkele prachtige saves uit de hoek kwam. De zege heeft de Westelse Kemphanen deugd gedaan en vernieuwde hoop gegeven. De rode lantaarn is alvast teruggeven aan Tubeke dat nu twee punten minder heeft.

“De beste ploeg van de Kempen”. Dat is de prijs waarvoor zaterdag gestreden wordt. Met 1 op 9 uit vorige duels werd het voor de Ploeg uit de Parel der Kempen een magere oogst. Hoog tijd dus om revanche te nemen. KVC Westerlo heeft de punten broodnodig om de tweepuntenkloof met Tubeke niet te laten verkleinen.

Mogelijk zien we zaterdag terug het gevaarlijkste duo van 1B terug, namelijk Naessens en De Ceulaer. Hoewel de nieuwkomers zeker ook geen slechte wedstrijden speelden. Het wordt dus vechten voor een basisplaats. Zaterdag zullen we bloed, zweet en tranen zien. Op de laatste dag van de transferperiode kreeg Noël Soumah zijn kans bij KVC Westerlo. Hij is meteen wedstrijdfit.

Alessio Alessandro sukkelt nog steeds met zijn blessure. Ook Kostas Rougkalas viel uit met een rugblessure. Maxime Annys zit terug bij de kern. Mogelijk speelt hij zaterdag zijn 100ste wedstrijd voor KVC Westerlo.

De wedstrijd wordt geleid door dhr. Lothar D’Hondt. Assistent-scheidsrechters zijnTom Vanpoucke, Piérart Bérengère en Jordy Vermeire.. Je kan de wedstrijd live volgen via de hashtag #WESLIE.


SELECTIE

doelmannen: Van Hout, Van Langendonck, Cauberghs

Verdedigers: Vangenechten, Biset, Dewaele, Corstjens, Christensen, Soumah, Vangeel, Van Den Bogaert, Oto'o

Middenvelders: Annys, Heymans, Rommens, Osah, Van Eenoo

Aanvallers: Osaguona, De Ceulaer, Naessens, Buyl 


GESCHIEDENIS

Met zeven overwinningen tegen vijf voor Lierse, trekken we altijd aan het langste eind. KVC Westerlo haalde 23 op 42 thuis in ’t Kuipje tegen de Pallieters. Zoals reeds geweten was de wedstrijd KVC Westerlo – Lierse SK aan beide kanten regelmatig een doelpuntenkermis. Resultaten als 5-1, 7-0, 5-4 en 6-1 zijn zeker niet gelogen.

20.09.14  WES – LIE  6-1  21’ Hafez 0-1, 28’ Gounongbe 1-1, 40’ Aoulad 2-1, 45+1’ Aoulad 3-1, 52’ Koffi 4-1, 73’ Koffi 5-1, 89’ Schouterden 6-1.

28.01.12  WES – LIE  2-1  59’ Kovacs 1-0, 71’ Dekelver 1-1, 77’ Radzinski 2-1.

25.11.06  WES – LIE  2-0  65’ Elejiko 1-0, 70’ Scheelen 2-0.

14.08.04  WES – LIE  2-1  5’ Dosunmu 1-0, 38’ Dosunmu 2-0, 54’ Raeymaeckers 2-1.        

28.10.17   WES-LIE          0-1 10’ Yagan. 


TICKETINFO

Er zijn nog ruim voldoende tickets beschikbaar voor deze wedstrijd, zowel zit- als staanplaatsen en sfeervak G. Je kan doorlopend online tickets aankopen via https://westerlo.tickethour.be/l2024.

De loketten openen zaterdag om 19.00 uur.