Nieuws

KVC Westerlo - Lierse SK 6-0

5 februari, 2018

Wat een wedstrijd! KVC Westerlo schrijft geschiedenis. De Kemphanen gaven de buren van Lierse SK een pandoering met 6-0. Dit stevig resultaat wordt genoteerd in de geschiedenisboeken van de Proximus League als de grootste overwinning sinds de competitiehervorming. De ploeg van de Kempen is gekend. Daan Heymans krijgt de prijs voor ‘Man van de Match’ na een hattrick.

Het Kuipje zat zaterdagavond eindelijk nog eens goed gevuld. De supporters van KVC Westerlo hadden wat vertrouwen opgedaan na de overwinning op OH Leuven en waren voltallig aanwezig. Ook het bezoekersvak was uitverkocht. De Liersesupporters waren massaal afgereisd in de hoop hun ploeg de leidersplaats te zien nemen. KVC Westerlo wilde zover mogelijk uitlopen of AFC Tubize.

Helaas geen Wouter Corstjens in de basis. Na een trap op zijn enkel op training raakte hij niet tijdig speelklaar. Zo’n zonde want het zou zijn 200ste wedstrijd geweest zijn. Die huldiging zullen we dan een andere keer moeten doen. In zijn plaats verschijnt nieuwkomer Noël Soumah. In de aanval vinden we een nieuw duo terug genaamd: Buyl – De Ceulaer. Naessens start op de bank.

Scheidsrechter Lothar D’Hondt fluit de Slag om de Kempen op start. De wedstrijd kan niet beter starten. De eerst kans is meteen raak. Drie minuten ver zijn we in de wedstrijd. De jonge Daan Heymans kende de laatste weken wat pech. Hij heeft lang moeten wachten op dat eerste doelpunt, maar nu was het eindelijk daar. Lierse lijkt duidelijk van slag. Dit hadden ze echt niet verwacht. Westerlo heerst als vanouds.

Heymans weet nu hoe het moet. Twintig minuten in de wedstrijd kopt hij een voorzet van De Ceulaer in de netten. Twee kansen, twee doelpunten: als dat geen efficiëntie is. Alle pech die we dit seizoen gekend hebben, wordt nu omgezet in puur geluk. Liersetrainer Colpaert weet niet wat er gebeurd. Hij beslist om met een zeer vroege wissel de wedstrijd nog te keren. Het lijkt alsof de pallieters slapend op het veld staat. Van Langendonck beleefd een rustige avond. En geel-blauw die zijn klaarwakker.

Minuut 33 staat gelijk aan 3-0. De Ceulaer had al een voorzet achter zijn naam staan. Eerst kan Rakovsky een afstandsschot van Heymans onvoldoende controleren. De Ceulaer besluit dan maar om af te werken. Net voor de rust probeert hij nog zo’n tweede van de avond te maken maar doelman Rakovksy redt de bal. Nee, dit is niet de definitieve ruststand. Nieuwkomer Soumah wil zich ook tonen. Na een hoekschop knikt hij de bal netjes in doel. 4-0 bij de rust. De meeste dromen zijn bedrog? Zeker niet! Het ijzersterke Westerlo doet het! De supporters krijgen waar voor hun geld. De drie punten lijken binnen. Als dit een bokswedstrijd was, lag Lierse nu knock out op de grond. Een kwartiertje rust is verdiend voor deze beresterke eerste helft.

Krijgen we nog meer goals in de twee helft? Wij hopen van wel. De pallieters wisselde Badibanga voor aanvaller Janssens. Ook Westerlo zorgt voor vers bloed. Na een uur mag Naessens zijn spitsbroer De Ceulaer gaan vergezellen op het veld. Hij wordt gewisseld voor Buyl. Even later betreedt ook Annys het veld. Zijn 100ste wedstrijd wordt een topper van formaat.

KVC Westerlo wil en zal die forfaitscore op het bord zien verschijnen. De eerste kansen lukken niet maar in minuut 76 is het eindelijk prijs. Hattricktime voor Heymans. Alsof de middenvelder nog niet genoeg had laten zien, maakt hij nu met een knal in het dak van het doel zijn derde van de avond. Hij wordt niet veel later dan ook met een oorverdovend applaus gewisseld. De piepjonge Yentl Vangenechten debuteert bij geel-blauw. Hij krijgt nog zo’n 10 minuten de kans om zichzelf te tonen.

“De wedstrijd is nog niet gedaan”: denken de Kemphanen. Een zeer klungelige fase in de verdediging van geel-zwart zorgt ervoor dat Van Eenoo het leer kan stelen. Van dichtbij schiet hij de bal in doel. 6-0 is de eindstand. ‘Bobke is van ons’ wordt bezongen door de fans van zowel Lierse als Westerlo. De ploeg van de Kempen is gekend. KVC Westerlo hakte Lierse als het ware in de pan. Supporters en spelers vieren feest. Ondanks het verlies tonen de Lierse supporters toch respect voor onze prestatie waarvoor zij ook een sportieve pluim verdienen.

Opstelling: Van Langendonck, Dewaele, Biset, Soumah (71’ Annys), Oto’o, Van Eenoo, Rommens, Heymans (81’ Vangenechten), Van den Bogaert, Buyl (60’ Buyl), De Ceulaer.

Doelpunten: 1-0 3’ Heymans, 2-0 20’ Heymans, 3-0 33’ De Ceulaer, 4-0 45’ Soumah, 5-0 76’ Heymans, 6-0 89’ Van Eenoo.

Gele kaarten: De Ceulaer