Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - AFC Tubize

16 februari, 2018

Zondagnamiddag om 16 uur wordt voor KVC Westerlo dé match van het seizoen gespeeld, een thriller van formaat. AFC Tubize zakt af naar ’t Kuipje. Heel wat extra supporters van Westel Circle steunen ons al, maar ook jouw hulp hebben we nodig!

AFC Tubize

Dit seizoen haalde geel-blauw al 4 op 9 tegen AFC Tubize. Één gelijkspel, één overwinning en één verlies dus.

AFC Tubize staat momenteel laatste in de competitie met 21 punten. KVC Westerlo bevindt zich één plaats hoger met vier punten extra. De Brabanders beschikken met slechts 20 doelpunten over de zwakste aanval in 1B, maar ook wel over een topschutter. Florent Stevance scoorde dit seizoen al 10 keer. Onze Kemphanen incasseerde drie doelpunten van hem. Defensief is er weinig verschil. Tubeke liet 33 tegengoals binnen en Westerlo liet er 34 passeren. Wel slaagde ze dit seizoen er nog maar 4 maal in de ‘nul’ te houden. KVC Westerlo deed dit al 8 maal.

AFC Tubize won begin januari met 2-1 van KVCW, maar daar zat onder andere de gemiste penalty van Wouter Corstjens voor het een en ander tussen. In de volgende zes wedstrijden kregen de Brabanders amper nog twee balletjes tegen de netten. In die periode smeerden de Westelse Flierefluiters hun vrienden uit Lier wel een 6-0 aan. Westerlo verloor ook niet meer sinds 12 januari. Elke wedstrijd moet wel gespeeld worden en bij de start is het altijd 0-0, maar vertrouwen in de goede afloop is altijd een pluspunt en kan een boost geven.

Les Sang et Or speelde vorig weekend op Cercle Brugge (0-0) met volgende ploeg: Defourny, Nirisarike, Laurent, Touré, Naah, Garlito, Weymans, Dudouit, Schuster (61’ Armenakas), Ibou (69’ Stevance) en Achahbar. Drie van de vier nieuwe aanwinsten bij de Brabanders kregen al speelminuten. Middenvelder Naah en spits Ibou kregen al 2x een basisplaats. Spits Achahbar kreeg één basisplaats en één invalbeurt. Verdediger Kané kwam nog niet in actie. Voorlopig zijn er geen blessures en schorsingen bij AFC Tubize.

KVC Westerlo

Westerlo heeft in de laatste 5 wedstrijden niet meer verloren. Amper één doelpunt kregen we tegen. Koen Van Langendonck ontpopte zich tot een puntenpakker en het bewijst dat de driemansdefensie momenteel stevig staat. De piek kon op geen beter moment komen dan zondagnamiddag tegen rode lantaarn Tubize. Winst slaat een kloof van zeven punten en dat zou wel eens van levensbelang kunnen zijn. Een ideaal moment dus om ‘Les Sang et Or” een genadeslag toe te brengen.

Vorige week een gelijkspel dus op Beerschot Wilrijk. Ook de Ratten konden onze Kemphanen dus niet van de kaas houden. Ondanks het sneeuwvrij maken van het terrein, blijft het op zo’n mat moeilijk om topprestaties neer te zetten. Veel kansen vielen er niet te noteren, maar die er waren kwamen niet van de thuisploeg. De statistieken spreken voor zich. Kansen binnen kader: één voor Beerschot Wilrijk tegen vijf voor de ploeg van Bob Peeters. Met 45% tegen 55% balbezit namen de Kemphanen daar ook de opperhand. Een gelijkspel tegen Beerschot Wilrijk, op het eerste zicht erg mooi, maar andermaal zat er een verdiende zege in. Westerlo is samen met OH Leuven de enige ploeg waartegen de Mannekens dit seizoen nog niet kon winnen.

De lappenmand bij geel-blauw is groot. Corstjens, Alessandro, Rougkalas en Verbist zijn nog steeds geblesseerd.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Ken Vermeiren. Assistent-trainers zijn Christophe Battiston, Kristof Borms en Ben Mesotten. De wedstrijd is live te volgen op Twitter via de hashtag #WESTUB.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Van Langendonck, Caubergs

Verdedigers: Biset, Dewaele, Vangenechten, Christensen, Soumah, Vangeel, Van den Bogaert, Oto’o

Middenvelders: Annys, Heymans, Rommens, Osah, Van Eenoo

Aanvallers: Osaguona, De Ceulaer, Naessens, Peffer, Buyl

Geschiedenis

In het eigen Kuipje won KVC Westerlo slechts één keer van Tubize. Beiden ploegen speelden toen nog in eerste klasse. In eigen huis was er wel nog geen verlies en werden de punten drie keer gedeeld: 6p op 12, met een scoreverhouding van 9-6. Hoog tijd voor een nieuwe zege dus!

12.08.17 WES-TUB         1-1 49’ Annys 2x geel, 68’ Vangeel 1-0, 80’ Stevance 1-1.

03.08.13 WES-TUB         2-2 23’ Doumbouya 0-1, 41’ Gevaert 0-2, 69’ Vanbenbergh 1-2, 81’ Gevaert 2x geel, 85’ Vandenbergh 2-2.

27.10.12 WES-TUB         2-2 10’ Goor 0-1, 30’ Camargo 1-1, 50’ Steens owngoal 2-1, 69’ Ambroise 2-2, 78’ Cools rood.

25.10.08 WES-TUB         4-1 8’ Brouckaert owngoal 1-0, 28’ Ruiz 2-0, 55’ Perbet 2-1, ’83 Ruiz 3-1, 89’ Barisic owngoal 4-1.

Ticketinfo

De loketten openen om 14.30 uur. Tickets zijn nog voldoende beschikbaar.