Nieuws

Voorbeschouwing Union SG - KVC Westerlo

20 april, 2018

Voor de laatste keer dit seizoen al stappen de Kemphanen op de bus. Als afsluiter naar het grootste stadion van de competitie. In het Koning Boudewijnstadion staat geel-blauw vrijdagavond tegenover Union Saint Gilloise. Aangezien het behoud al verzekerd is, zal dit de unieke kans zijn voor Bob Peeters en co om te experimenteren met zijn team. Aftrap om 20.30 uur.

Union Saint Gilloise

Vrijdagavond 13 april 22.15 uur: KVC Westerlo is gered en blijft in 1B. Maar het waren niet de Kemphanen zelf die de redding verzekerde. Het was Union dat ons vrijdagavond de reddende hand toestak. Bedankt Eiertrappers! Maar vrijdag zijn jullie even niet meer vriend maar terug vijand op het veld.

Voor de laatste keer dit seizoen trekken we naar het Koning Boudewijnstadion. Vier miskleunen en dan een revanche. Zo vatten we het seizoen tegen Union samen. Op Union won Westerlo dit seizoen nog niet. De Kemphanen lieten de Brusselaars dit seizoen in totaal 8 keer tegenscoren. Slechts één keer hield geel blauw de nul. De Kemphanen scoorden in de eerste drie wedstrijden tegen hen niet. Pas in de laatste twee ontmoetingen kon Westel telkens eenmaal score. Union ligt Westerlo blijkbaar niet. Gelukkig opende Jens Naessens bij de laatste ‘botsing’ in ’t Kuipje het deksel. Eindelijk eens een overwinning tegen die aartsmoeilijke Brusselaars.

Union had op Tubeke een bijna volledig fitte kern. Peyre, Fixelles en Ferber waren na lange afwezigheid weer fit. Alleen Vercauteren en Luvumbu stonden verrassend niet op het wedstrijdblad. Bertjens en Diallo komen door een blessure niet meer in actie dit seizoen.

In de Play Downs haalt Union voorlopig 4 punten op 12. Scoorden 2x en kregen er 3 binnen. Momenteel beschikken ze over 20 punten. KVC Westerlo staat net boven hen met 22 punten.

De Brusselaars speelden op Tubeke met de volgende ploeg: Saussez, Neels, Martens, Peyre, Mboko, Massengo, Morren (46’ Houdret), Hamzaoui (81’ Kis), Da Silva, Fixelles (Kindermans 61’) en Kabasele.

KVC Westerlo

Na weken van hard werk, werd deze week de rem wat terug getrokken. Met nog twee wedstrijden zonder inzet is dit de ideale kans om nieuwe mogelijkheden uit te testen.

Westerlo startte op Roeselare voor de vierde keer op rij met dezelfde 11. Benji De Ceulaer werd gemist. Hij stond niet op het wedstrijdblad. Wie wel nog eens een kans kreeg was Yentl Van Genechten. De 17-jarige flankspeler mocht de geblesseerde Junior Oto’o na 70 minuten vervangen. De Gabonees is out voor de rest van het seizoen. Ook Heymans is onzeker voor de wedstrijd. Hopelijk kunnen we onze sterspeler volgende week nog een laatste keer dit seizoen bewonderen in ’t Kuipje.

Krijgen de youngsters in de laatste twee speeldagen nog een kans van Bob Peeters? Heel wat contracten lopen immers af en sommigen zoeken waarschijnlijk ook andere oorden op. KVC Westerlo lijkt op de jongeren te mikken en hoopt nog wat Belgisch talent op de souperen.

Nog één woord over vrijdagavond: laat het geen kaakslag worden, maar een sportief en plezant onderonsje. In het grootste voetbalstadion van België dan nog wel. Voor KVCW betekent dat veel en tegelijk ook genoeg. Supporters: komen jullie nog één keer (buitenshuis) mee genieten?

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Denis Vanbecelaere, assistent-scheidsrechters zijn Mathias Hillaert, Raf Eerdekens en Kevin Van Damme.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Alessandro, Christensen, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Van den Bogaert, Rougkalas

Middenvelders: Van Eenoo, Osah, Rommens

Aanvallers: Osaguona, De Ceulaer, Naessens, Buyl

Geschiedenis

KVC Westerlo speelde in het verleden nog maar drie keer tegen Union Saint Gilloise in het Koning Boudewijnstadion. Één maal won KVC Westerlo, één maal won Union en de laatste wedstrijd werden de punten gedeeld.

01.09.96          USG – WES    1-3       63’ Moyaux 1-0, 64’ Herbots 1-1, 72’ Van Loon 1-2, 74’ Pauwels 1-3.    

19.08.17          USG – WES    3-0          39’ Vercauteren 1-0, 57’ Ferber 2-0, 73’ Vercauteren 3-0.

20.01.18             USG – WES         1-1         78’ Luvumbu 1-0, 90+2’ Biset 1-1