Nieuws

Ambroise Gboho nieuwe versterking in de aanval

25 juni, 2018

De week kan niet beter beginnen. Weer een versterking in de aanval van KVC Westerlo. Ambroise Gboho steekt de grens over en tekent een contract voor drie seizoenen.

Ambroise Gboho: ‘Ik ben trots om voor KVC Westerlo te spelen’

Voor iedereen die zaterdag aanwezig was in de BAOBAB Beach club zal het wel geen nieuws meer zijn. KVC Westerlo haalde dit weekend een nieuwe speler binnen. Na de wedstrijd van de Rode Duivels tekende de fransman Ambroise Gboho een driejarig contract bij geel-blauw.

Voor wie de spelers niet kent, zoek je best zijn vorige club eens op namelijk Les Herbiers. De derdeklasser uit Frankrijk werd vorig jaar gigantisch populair door het behalen van de bekerfinale. De 23-jarige aanvaller speelde toen zo’n 30 minuten als invaller. Helaas verloren ze de finale met 0-2 tegen Paris Saint Germain.

De aanvaller beschikt over de dubbele nationaliteit. Zijn geboorteland is Ivoorkust. Vorig seizoen maakte hij in 25 wedstrijden zeven doelpunten. Ambroise Gboho: ‘Ik droom van een mooi seizoen met veel doelpunten. Natuurlijk wil ik ook hoog eindigen in het klassement. Als ik kijk naar de kwaliteit deze voormiddag op training moet dit wel lukken. De lat ligt hier toch wat hoger dan bij mijn vorige club’. Vooral met zijn snelheid en afwerkend vermogen zal hij menig supporters kunnen overtuigen.

Tijdens de eerste groepstraining vanochtend stond Gboho al meteen op het veld dus. Voor hem is dit zijn eerste buitenlandse avontuur. ‘Eerlijk gezegd had ik nog nooit van de club gehoord. Ik ken weinig clubs in België zelfs omdat ik het gewoon niet zo volg. Maar ik had meteen de smaak te pakken toen ze mij contacteerden. De coach vertelde mij dat ik mezelf hier zeker nog kan verbeteren. En dat is ook wat ik wil.’ Zegt Gboho.

Bienvenu Ambroise!