Nieuws

KVC Westerlo - Sporting Charleroi 2-1

4 juli, 2018

De tweede oefenwedstrijd van KVC Westerlo tegen eersteklasser Charleroi stond meteen gelijk aan een tweede overwinning in de voorbereiding. De eindscore was 2-1 dankzij doelpunten van Gboho en Oto’o.

Slechts enkele dagen na de wedstrijd tegen amateurclub KFC Houtvenne kwam geel-blauw nu uit tegen een grotere garnaal in de zee. Eersteklasser Sporting Charleroi zat vorig seizoen nog in Play Off

De wedstrijd start met een totaal ander elftal dan de eerste oefenwedstrijd. In doel zien we ook weer Van Langendonck verschijnen. KVC Westerlo krijgt de aftrap. We zien meteen een sterk team staan die duidelijk al wat op samenspel heeft getraind de afgelopen dagen. De eerste kansen zijn dan ook meteen voor onze Kempische ploeg. Na 10 minuten vindt een lange bal van Van Eenoo nieuwkomer Petrov, maar voor Charleroidoelman Penneteau mag het feest nog niet beginnen. Iets later krijgen de Zebra’s nu hun eerste hoekschop. Maar ook Van Langendonck laat zien waarom hij in doel wil staan. Ook Van Eenoo en Gboho krijgen de kans op het scorebord te veranderen, maar voorlopig wil de bal nog niet in doel gaan. De hitte is nog steeds aanwezig. Daarom krijgen de speler na 25 minuten een welgekomen pauze.

Pas in minuut 34 is het echt prijs voor de Kemphanen. Een verloren bal in de 16m verrast Penneteau. Ivoriaan Gboho twijfelt geen seconde en opent voor de tweede keer de score. 1-0. Charleroi schiet wakker. De ploeg uit Wallonië probeert meteen met twee kansen van Perbet en Benavente maar Van Langendonck staat steeds in de weg. Niet veel later krijgt Westerlo terug de kans op een verdubbeling van de score. En die neemt ze onmiddellijk. Oto’o schiet een schot naar doel. Deze maakt geens kans voor Penneteau. 2-0.

Op de rust leidt Westerlo verdiend met 2-0. Westerlo was defensief ongelofelijk sterk en stabiel. Ook nu worden er weer veel wissels doorgevoerd bij beide ploegen. Bij Charleroi is het meteen raak na de rust. Na vijf minuten spelen herstelt Noorafkan een bal en schopt hem vervolgens in doel. 2-1.

Stevance, topschutter in de Proximus League, komt op het veld. En ook nu probeert hij meteen de aansluitingstreffer te vinden. Verschillende kansen halen voorlopig nog niets uit. Vooraan bij geel-blauw zien we nog steeds een sterk duo Van Eenoo-Gboho dat creatief werkt. Ook de verdediging staat als een blok. In minuut 63 heeft Bob Peeters genoeg gezien van hun en voert hij nog enkele wissels door.  Nu is het Naessens samen met Osah die voor de aanval mogen zorgen. Afwisselend waarschuwen ze de verdediging, maar het leidt niet tot extra doelpunten. Na 90 minuten spelen blijft de eindstand dan ook 2-1. Een sterk Westerlo stond hier vandaag op het veld. Hier willen we meer van zien!

Opstelling: Van Langendonck, Biset, Dewaele, Van Den Bogaert (’62 Osah), Soumah (’45 Corstjens), Oto’o, Van Eenoo (’63 Rougkalas), De Schryver (’45 Alessandro), Petrov (45’ Naessens), Rommens (’63 Bammens), Gboho (‘63 Vangeel)