Nieuws

Christophe Janssens versterkt de verdediging voor drie seizoenen

5 juli, 2018

KVC Westerlo kondigt vandaag de transfer van Christophe Janssens aan. De speler maakt de overstap van KRC Genk naar ’t Kuipje. Hij tekent een contract voor drie seizoenen.

Zoals Bob Peeters al aankondigde, was zijn kern nog niet compleet. En zo krijgen we er nog een volgende transfer bij. De 20-jarige Christophe Janssens gaat de concurrentie in de verdediging aan. ‘Ik speel vooral op de linkerflank, maar ook centraal is mogelijk’.

‘Ik ben blij dat ik het truitje van Westerlo mag dragen’

Vorig seizoen werd hij door zijn club KRC Genk uitgeleend aan MVV Maastricht. ‘Ik heb daar eigenlijk alles gespeeld. Wel ben ik na Kerstmis uitgevallen voor enkele maanden door een breuk in mijn middenvoet. Maar dat is nu allemaal terug in orde’.

Als we hem vragen waarom hij koos voor Westerlo, antwoordt hij het volgende: ‘Ik heb een heel goed gesprek gehad met de coach. Hij gaf me meteen het gevoel dat ik hier kan groeien. Volgens mij is dit een mooie en vooral de juiste stap in mijn carrière. Natuurlijk kende ik de club KVC Westerlo al even. Met KRC Genk ben ik hier al in ’t Kuipje geweest. Vorig seizoen was het wel moeilijk om tweede klasse van België in Nederland te volgen.’

Hoewel hij dus nog een jonge leeftijd heeft, beschikt hij toch al over wat ervaring in het profvoetbal. ‘Mijn sterke punten zijn vooral mijn kopbal en inspeelpas. Ik ga ook graag naar voor. Een nadeel kan zijn dat ik dit systeem nog nooit heb gespeeld. Voordien was het altijd 4-4-2 of 4-3-3. Nu heb je de hele flank voor jou aangezien er niemand voor je is. Fysiek kan dit zwaarder zijn, ja. Maar ik wil zeker in dit systeem groeien. Ik zal er dan ook alles aan doen om hier te slagen.’

Welkom Christophe!