Nieuws

KVC Westerlo - KSV Roeselare voorbeschouwing

3 augustus, 2018

Een nieuw seizoen, een nieuwe start! Eindelijk is het zover: de start van seizoen 2018-2019. Zaterdag 4 augustus om 20.30 uur trapt KVC Westerlo de wedstrijd op gang tegen KSV Roeselare. Ook meteen de eerste kans voor onze supporters om hun favoriete ploeg naar de overwinning te schreeuwen.

KSV Roeselare

Het vorige seizoen van de West-Vlamingen was niet wat ze gehoopt hadden. Een jaar vooraf stonden ze nog in de finalewedstrijden, afgelopen seizoen werden ze veroordeeld tot Play Off 3. In gevaar kwamen ze echter wel nooit. Tijd voor wat verandering bij de club dachten ze dus. De transfers liggen niet meer in handen van CEO Johan Plancke maar de taak verhuisde naar Brian Tevreden. Ook bij zijn zusterclub Reading FC, dezelfde Chinese eigenaars als Roeselare, zorgt hij voor de transfers.

Enkele sterkhouders werden beloond met een contractverlenging zoals Thibaut Van Acker, maar ook heel wat spelers verlieten het schip zoals kapitein Raphaël Lecomte. Verder haalden ze ook wat gevaar binnen. Met de creativiteit van Ben Yagan en de ervaring van Stijn De Smet wordt het toch wel oppassen. Aanvallend verloren ze wel wat kracht. Momenteel zijn ze nog opzoek naar een scorende spits, net zoals heel wat andere clubs in 1B. KSV Roeselare beschikt over de oudste spelersgroep met een gemiddelde van 27,1 jaar.

KSV Roeselare stond in de voorbereiding tegen over heel wat grote ploegen zoals RSC Anderlecht, KV Kortrijk en KV Oostende. Hiervan werd trouwens geen enkele wedstrijd verloren. Enkel op de fandag werd de wedstrijd tegen Knokke FC met een nederlaag afgesloten. De ambitie van trainer Jordi Condom zijn een plaats in top vier. De coach kwam enkele weken geleden nog persoonlijk de vriendschappelijke wedstrijd tegen RSC Anderlecht scouten.

Transfers KSV Roeselare:

IN: Andrei Camargo (Lierse), Ben Yagan (Dessel Sport), Fazli Kocabas (vrije speler), Stijn De Smet (KV Kortrijk), Kenny van der Weg (Hamilton), Danzell Gravenberch (Reading)

OUT: Davy Brouwers (Thes Sport), Gregory Grisez (Beerschot Wilrijk), Mickael Seoudi (Olympic Charleroi), Lilian Bochet (Olympic Charleroi), Raphael Lecomte (Virton), Pieter-Jan Monteyne (VW Hamme), Jiajun Xu (Beiguo), Marko Maletic (Dordrecht - uitleenbeurt), Martijn Monteyne (Gullegem)

KVC Westerlo

Veel supporters zullen denken: yes, eindelijk kan ik weer naar ’t Kuipje. Wel wij ook! Na weken vol hard trainen is het nu eindelijk de moment van de waarheid. Sinds Bob Peeters het roer overnam in ’t Kuipje werd al 20x op rij niet meer verloren. De reeks begon op 12 januari en ook in de voorbereiding werd deze verder gezet. Geen enkele oefenwedstrijd met een verlies. Daarom 20 wedstrijden dus! Bobs’ Kemphanen kregen blijkbaar het nieuwe concept prima onder de knie en de resultaten volgden.

Sommige bekenden bleven, andere sterkhouders verdwenen. Koen Van Langendonck begint zo al aan zijn vijfde seizoen onder de Kempense palen. Bij verlies denken we spontaan aan Benji De Ceulaer, nu bij Eendracht Termien aan de slag. Onze eigen Daan Heymans mogen we ook niet vergeten. Hij maakt nu mee het mooie weer bij Waasland-Beveren. Ook jongens als ondermeer Osaguona (Umm Salal), Christensen (Vendyssel FC), Peffer (KVM), Buyl (Cercle), Goor (Wijgmaal) en andere Lokando’s (ASV Geel) zijn meer of minder van dienst geweest.

Maar ook heel wat nieuwe namen verschenen in de kleedkamer zoals Christophe Janssens, Sava Petrov, Ambroise Gboho, Simon Bammens en Guillaume De Schryver

Er staat dus een andere ploeg op het veld en dat zal even wennen zijn. De entrée van een nieuw seizoen is altijd een belangrijk, zenuwslopend en vaak een richtinggevend moment: niemand wil de openingswedstrijd verliezen. Roeselare ook niet. Voor onze Kemphanen is het dus meteen spelen met het mes op de keel.

Drie punten zaterdag, meer vragen we niet! Aan onze jongens om te laten zien waarvoor ze zo lang gewerkt hebben, aan jullie om het met volle borst aan te moedigen.

Geschiedenis

In ’t Kuipje verloor Westerlo nog niet van Roeselare: 6x winst, 4x een gelijkspel en een score van 25-6. Vijf keer kon KSVR in de Kempen niet tegenscoren. Statistieken die zeker in ons voordeel spelen. 

08.04.018 WES- ROE 0-0

12.01.18 WES -ROE 0-0 57’ Seoudi rood

24.09.17  WES – ROE     4-0 4’ Zolotic rood, 5’ Naessens mist penalty, 12’ Corstjens 1-0, 35’ De Ceulaer 2-0, 77’ Christensen penalty 3-0, 88’ Annys 4-0.                                                                 

31.10.09    WES - ROE  2-2  65’ Dekelver 1-0, 72’ De Petter penalty 2-0, 84’ Mirvic 2-1, 87’ Nikolic 2-2.

02.05.09   WES - ROE   1-0  73’ Obiora Odita 1-0.       

20.10.07   WES - ROE    6-0   2’ Farssi 1-0, 10’ Van Hout 2-0, 36’ Vaesen rood, 50’ Van Loo owngoal 3-0, 68’ Coelho 4-0, 80’ Van den Eede 5-0, 88’ Coelho 6-0. 

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Van den Bogaert, Soumah, Van Genechten, Bammens, Janssens, Oto’o, Rougkalas

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Alessandro, Vangeel, Rommens

Aanvallers: Petrov, Naessens, Gboho