Nieuws

Match preview met Bob Peeters

28 september, 2018

Zeven wedstrijden ver in de competitie zien we onze Kemphanen stralen bovenaan in het klassement. Ondertussen hebben we nu al tegen elke tegenstander een wedstrijd gespeeld. Helpt het nu net wel of niet om de tegenstander al wat te kennen? Bob Peeters geeft ons zijn antwoord.

‘We hebben nu tegen elke ploeg in de reeks gespeeld. Maar we kunnen niet zeggen dat het daarom makkelijker is om de opstelling te maken als je de sterktes en zwaktes van de tegenstander kent. Integendeel zelfs. Op Anderlecht gisteren is nog maar eens gebleken dat 1B een sterke reeks is. Ploegen zoals Mechelen, Beerschot en Union hebben allemaal een eersteklasser uitgeschakeld. We kunnen de sterktes van de andere ploegen inschatten ja, maar sommige ploegen hebben ook een moeilijke start gehad en beginnen nu pas te draaien. We beginnen nu aan de terugronde van periode 1. Geen enkele ploeg heeft nog geheimen voor elkaar. Alle wedstrijden worden nu live uitgezonden en we gaan ook vaak ter plaatse scouten. Enkele dagen geleden zijn we bijvoorbeeld nog naar de bekerwedstrijd van Beerschot Wilrijk in Cercle Brugge geweest. Het is dus perfect mogelijk om elke ploeg te volgen’: reageerde Bob Peeters.

De afgelopen dagen zagen we al heel wat mooie dingen gebeuren in de Proximus League. Hiermee gaan de trainers meer dan akkoord. Als we hen vragen of er een zwarte beest voor geel-blauw in de competitie zit, reageerden ze het volgende: ‘Het zijn allemaal moeilijke ploegen. Voor ons zou je denken dat Lommel de makkelijkste ploeg was, terwijl ze wel tweedes staan en vorige week gewonnen zijn van Beerschot Wilrijk. Iedereen is zo aan elkaar gewaagd. De vorm van elke ploeg kan wekelijks veranderen. Als je 10 procent minder presteert, dan verlies je. Alles zit zo kort bij elkaar'.

Zaterdag komen de Ratten met de bus uit Antwerpen bij ons langs. ‘Beerschot Wilrijk is een ploeg die momenteel nog aan het zoeken is. Maar ze hebben enorm veel kwaliteit en een goede kern. Ze kunnen zelf spelers uit de kern laten die bij andere ploegen altijd zouden spelen. Vorige week zijn we verloren maar dat betekent niet dat we ons nu anders gaan voorbereiden. Het is onmogelijk om 28 wedstrijden te winnen maar natuurlijk zullen we er altijd alles aan doen om de drie punten binnen te halen’.

De laatste vijf wedstrijden tegen Beerschot Wilrijk eindigden altijd op een gelijk spel. Nu in eigen huis, met de aanmoediging van de supporters zou een overwinning misschien wel eens kunnen. ‘Het is altijd leuk als de supporters achter je staan. Dat geeft een boost aan mijn spelers. In Mechelen was er veel volk die ons steunden de hele wedstrijd lang. Dit hebben we de volgende zeven wedstrijden ook zeker nodig om onze moeilijke momenten door te komen. Ik geloof zeker dat onze supporters voor extra punten kunnen zorgen.’