Nieuws

Voorbeschouwing Union Saint Gilloise - KVC Westerlo

5 oktober, 2018

Zondagmiddag trekken de Kemphanen naar het vernieuwde Joseph Mariën stadion. De trofee van dit duel? De leidersplaats in 1B. De Kemphanen op kop, laten we daar met zijn allen voor strijden. De eerste bal rolt om 16 uur.

Union Saint Gilloise 

Voor Westerlo wordt het zondag de eerste kennismaking met het vernieuwde Joseph Mariënstadion. De Unionisten hebben de smaak te pakken. Ze haalden de afgelopen weken een ferme 9 op 9. Zowel Union als Westerlo wonnen dit seizoen al 4 matchen. Niemand doet beter. Dat geeft momenteel voor beide ploegen 13 punten en een leidersplaats. Na hen volgen 4 ploegen met 12 punten: KV Mechelen, Roeselare, Beerschot Wilrijk en Lommel. Het is een knotsgekke competitie. Dit is ondertussen wel bewezen. In 1B kan letterlijk iedereen van iedereen winnen.

Union is de ploeg in form. De Brusselaars hebben de beste verdediging met slechts 8 tegengoals in 8 wedstrijden. Westerlo verzamelde er ondertussen al 12. Voorlopig is het ook niet meer spannend in de topschuttersstand. Niakaté is zonder twijfel de man van het seizoensbegin. De spits van Union trapte tegen OH Leuven weer drie doelpunten tegen de touwen en heeft nu al bijna twee keer meer gescoord dan zijn eerste achtervolgers. De Fransman heeft na acht speeldagen al meer gescoord dan de topschutters van vorig seizoen. Hij maakte dit seizoen al drie hattricks. De voorlopige stand: Niakaté met 11 doelpunten. Oppassen voor hem dus. Het competitierecord staat op naam van Dylan De Belder. Die scoorde twee seizoenen geleden 21 keer voor Lierse.

Union kegelde ook Anderlecht uit de beker met een prachtige prestatie. De meervoudige landskampioen verloor met 0-3 cijfers.

De Unionisten wonnen vorige speeldag op OH Leuven met 1-3. De Brusselaars speelden met: Saussez, Vega, Peyre, Perdichizzi, Iriondo, Pinto-Borges, Besuschkow, Tabekou, Selemani (76’ Bouekou), Tau (87’ Vercauteren) en Niakaté (61’ Melhem). Enkele statistieken uit die wedstrijd: doelpunten 1-3, balbezit 63-37%, doelpogingen 9-11, binnen kader 3-6, hoekschoppen 8-1, buitenspel 7-5, fouten 19-12 en geel 3-1.

KVC Westerlo

Dit weekend strijden we voor de eerste plaats in de klassement. De winnaar van dit duel mag zich al zeker de komende week de leider van de Proximus League noemen.

De vorige wedstrijd tegen Union kunnen we als volgend samenvatten: Het record van ‘15 opeenvolgende matchen zonder verlies’ werd enkel geëvenaard, niet verbroken. Jammer, en nu dus tijd voor revanche.

KVC Westerlo speelde vorig seizoen maar liefst 6 keer tegen reeksgenoot Union St-Gillis. Op dit moment hebben de Kemphanen de beste aanval van 1B met 14 goals. In eigen huis zijn ze ook de best aanvallende ploeg met 10 goals in 5 matchen. KVC Westerlo is ook de enige ploeg die al eens 4 keer kon scoren dit seizoen.

Bob Peeters moest vorige week, na vier maal op rij met hetzelfde spelers te zijn gestart, zijn team op één plaats wijzigen. Van den Bogaert sukkelde met een pijnlijk hielspoor. Janssens kreeg zijn eerste basisplaats. Geel-blauw heeft nog drie spelers met het maximum aan speelminuten. Van Langendonck, Biset en Dewaele.

Er waren die twee recente nederlagen, maar al het eerdere goeds kan niet in rook opgegaan zijn. ‘Het zit hem vaak in de details’, is zowat de slagzin van de Westelse T1 geworden. Gelijk heeft hij. Er opnieuw voluit in geloven is al een goed begin.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Quentin Pirard, Assistent-scheidsrechters zijn Michael Geerolf, Romain Devillers en Kevin Debeuckelare.

Geschiedenis

KVC Westerlo speelde in het verleden nog maar vier keer tegen Union Saint Gilloise in het Koning Boudewijnstadion. Tweemaal won KVC Westerlo, één maal won Union en ook een keer werden de punten gedeeld. In hun vernieuwde stadion speelden ze nog nooit.

01.09.96          USG – WES    1-3       63’ Moyaux 1-0, 64’ Herbots 1-1, 72’ Van Loon 1-2, 74’ Pauwels 1-3.    

19.08.17          USG – WES    3-0       39’ Vercauteren 1-0, 57’ Ferber 2-0, 73’ Vercauteren 3-0.

20.01.18          USG – WES    1-1       78’ Luvumbu 1-0, 90+2’ Biset 1-1

20.04.18          USG – WES    0-2       32’ Rommens 0-1, 59’ Rommens 0-2.