Nieuws

Lommel SK - KVC Westerlo 0-1

29 oktober, 2018

Lommel SK - KVC Westerlo 0-1 Belga

Eindelijk nog eens drie punten voor de Kemphanen. Zondag namen ze de overwinning weer mee op de bus nadat in het slotkwartier Nicolas Rommens een penalty in de netten schoot. Een 0-1 overwinning als gevolg.

Na vier nederlagen op rij, snakten de Kemphanen duidelijk naar punten. Trainer Bob Peeters besloot mede door enkele blessures zijn basisopstelling een stevige draai te geven. Met Corstjens, Ghandri en Buyl zien we drie nieuwe namen aan de aftrap verschijnen. Dit is meteen ook hun eerste basisplaats dit seizoen. Alessandro valt door een rugblessure geblesseerd uit. Dewaele verhuist ook naar de linkse flank. Voorin zien we een nieuw aanvalsduo, namelijk Naessens-Buyl. Abrahams schuift een rij naar achteren.

We zien meteen een KVC Westerlo dat zin heeft om te spelen. Slechts 5 minuten in de wedstrijd komt de eerste dreiging van Van Eenoo. Helaas komt die net te laat en botst hij met de doelman Coucke. Hierdoor krijgen de verzorgers ook meteen wat werk. En even later zien we opnieuw Westerlo. Naessens wordt gelanceerd met een lange bal. Hij kopt terug tot bij Abrahams die meteen op doel schiet. Coucke kan klemmen in twee keer.

Hierna valt de wedstrijd even stil tot in minuut 25 de thuisploeg even van zich laat horen. Een pas  van Rocha aan Vermijl lijkt de ideale kans op de openingstreffer maar Vermijl, die oog in oog met Van Langendonck staat, mist toch. Wat een geluk voor geel-blauw. Dit was tot nu toe de grootste kans die we al zagen. Even later krijgt Westerlo drie corners op rij voorgeschoteld maar Van Eenoo kan geen enkele keer voor gevaar zorgen.

En dan net voor de rust probeert Vermijl zijn misser recht te trekken met een nieuwe kans, maar ook deze keer gaan de bal naast het doel. Ook in de extra tijd zien we niets spectaculairs. De brilscore tijdens de score verbaasd dan ook niemand.

We zien dezelfde elf namen bij KVC Westerlo na de rust uit de kleedkamer komen. En net zoals in de eerste helft is de eerste kans weer voor KVC Westerlo. Eindelijk zien we nog eens een bal tussen de palen. Een voorzet van Oto’o bereikt Naessens maar die bal komt recht in de handen van Coucke terecht. In minuut 63 zien we dan de eerste wissel. De lang geblesseerde Gboho maakt zijn comeback. Naessens moeten plaats ruimen voor hem en mag gaan rusten.

En dan niet veel later bibberen alle supporters. Niet van de koude, want de zon schijnt mooi in het Soevereinstadion. Wel door het volgende: Abrahams botst in de zestien tegen Bistindou. Die gaat onder het oog van scheidsrechter Vanbecelaere neer. De bal verhuist vervolgens naar de penaltystip. Maar het geluk mag ook al eens meezitten. Van Langendonck kiest perfect de juist hoek en pakt de bal van topschutter Rocha. De Lommelse kapitein Glenn Neven krijgt in de volgende fase zijn eerste gele kaart.

En dan een kwartier voor einde: yes, nog meer geluk vandaag. Na Lommel krijgt ook Westerlo een strafschop. Na een duel tussen Neven en Gboho gaat de invaller neer in de zestien. Ook krijgt Neven een tweede gele kaart en mag gaan douchen. Lommel moet verder met een speler minder. Nicolas Rommens verplaatst zich naar de penaltystip, kiest de juiste hoek en scoort! 0-1.

In de slotfasen zien we Biset en Buyl nog een gele kaart krijgen.  Maar de wedstrijd is gespeeld. De eindscore bevestigt de 0-1 overwinning.

Westerlo wint na de 0 op 12 eindelijk nog eens een wedstrijd. Zo kruipen ze weer wat hogerop in het klassement en houden ze aansluiting met de top vier. Bovenaan zien we KV Mechelen alleen leider worden. Veel tijd op te rusten is er niet want woensdagavond maken de Kemphanen de verplaatsing naar het verre KSV Roeselare.

Opstelling: Van Langendonck, Biset, Dewaele, Corstjens, Van Eenoo, Naessens (63’ Gboho), Buyl, Rommens, Abrahams (81’ Petrov), Oto’o, Ghandri

Doelpunten: 76’ Rommens 0-1

Gele kaarten: 49’ Corstjens, 80’ Biset, 81’ Buyl