Nieuws

Voorbeschouwing KSV Roeselare - KVC Westerlo

31 oktober, 2018

Door de uitgestelde speeldag 10, verzamelen onze Kemphanen zich vandaag al vroeg voor een lange trip naar KSV Roeselare. Op woensdagavond een verplaatsing maken van 2 uur? Nee, ideaal is het niet! Maar toch hebben we de steun van alle supporters nodig. Aftrap om 20u30.

KSV Roeselare

Op 25 januari 2018 nam Jordi Condom de trainersrol over van Dennis van Wijk. Sinds zijn aanstelling op Schiervelde verloor Roeselare alleen zijn eerste thuiswedstrijd. KSV Roeselare is nu al negen thuiswedstrijden op rij ongeslagen. 3x was er winst en 6 keer deelde het de punten. KSVR is dit seizoen dan ook de enige ploeg die thuis nog niet verloor. Het werd 2x winst en 3x een puntendeling.

Bij Roeselare vechten niet elke week dezelfde elf voor de overwinning. Trainer Condom gebruikte dit seizoen al 23 verschillende spelers. Doelman Wouter Biebauw is de enige speler bij Roeselare die nog geen enkele speelminuut miste.

In de vorige thuiswedstrijd van Roeslare (tegen Union SG) gebeurde er een opvallend tafereel.  Twee bankzitters werden namelijk bestraft met geel. Zowel reservedoelman Gilles Lentz als Kenny van der Weg (beide Roeselare) kregen een geel kartonnetje onder de neus geduwd door scheidsrechter Debeuckelaere. Conditietrainer Daturi werd eveneens richting tribunes gestuurd. Aanleiding van het akkefietje was een vermeende strafschop in de slotminuten. Bankzitters die een gele kaart krijgen, een unicum is het niet, maar het blijft op z'n minst opvallend en zeldzaam.

Aanvaller Gino van Kessel tekende op 9 augustus 2018 een contract bij KSV Roeselare. Op speeldag 3 (18.08.18) kwam hij echter op het veld van Tubeke in botsing met doelman Defourny. Gevolg: een barst in de knie, een operatie en minstens 3 maanden revalidatie. Roeselare kon dus al even niet op hem rekenen. Zijn revalidatie verliep echter vlot en vorige week sloot hij weer aan bij de groep. Van Kessel hoopt weer snel op het veld te staan. De West-Vlaamse club kampt nog met blessurelast: Dufour (hamstrings), Van Acker (enkel) en Yagan (enkel). Lépicier was wel terug fit en kreeg een invalbeurt op KV Mechelen. Rajsel speelde niet wegens ziekte. Geraakt hij terug speelklaar tegen Westerlo?

KVC Westerlo

Zondag zagen we onze Kemphanen eindelijk nog eens winnen. Geel-blauw is momenteel de derde beste uitploeg met 7p op 15. Alleen Union en Lommel doen beter met 10 op 15. Westelse topschutter Naessens vindt al 5 weken de weg niet meer naar het doel. Rommens scoorde vorig weekend op Lommel zijn eerste doelpunt van het seizoen. Zijn laatste doelpunt was geleden van in de Play-Downs vorig seizoen. Nicolas scoorde toen tweemaal op Union (0-2).

Bob Peeters wijzigde vorige speeldag zijn team op 3 plaatsen. Wouter Corstjens kreeg een eerste basisplaats (voordien was hij slechts 5 minuten ingevallen). Wouter kreeg zijn laatste basisplaats op 29 april 2018 in de laatste Play-down wedstrijd tegen Tubeke (1-1). Ook Nader Ghandri kreeg zijn eerste basisplaats na 5 invalbeurten van 119 minuten. De derde die een basisstek kreeg was Stephen Buyl. Ook hij had voordien slechts 5 invalbeurten (samen 89 minuten). Slachtoffers van deze wijziging waren: Noel Soumah (licht geblesseerd) die voor de eerste keer niet speelde. Ook Christophe Janssens of Alessio Alessandro (rugblessure) moesten passen. Spits Ambroise Gboho behoorde verrassend ook weer tot de bankzitters. Dat was geleden van speeldag 6 (16.09.18) tegen Lommel SK (4-1). Gboho kreeg toen een invalbeurt van 13 minuten.  Zondag mocht Ambroise na 63 minuten Jens Naessens vervangen en slechts enkele minuten (76’) later lag hij aan de basis van de verkregen penalty. Glenn Neven maakte een fout op hem in de 16. Doelman Van Langendonck pakte op Lommel een penalty van hun topschutter Rocha. Meteen haalde de Kemphanen zo hun eerste clean sheet van het seizoen binnen.

Na 0 op 12 haalde Westerlo nog eens drie punten. De Kemphanen (16p) houden zo de aansluiting met de top vier en hebben slechts 2 punten minder dan Beerschot-Wilrijk en Lommel (18p).

Lommel. Puik, maar nu wenkt Roeselare. Dat betekent: twee uur in de bus. Als onze Haantjes dat maar goed verteren? Hopelijk zijn de pootjes niet meer te stijf na hun renwerk in het Soevereinstadion want inzet, loopwerk, overgave en branie was er wel nodig om de ‘Groene krokodillen’ op de knieën te krijgen. En er blijven in geloven natuurlijk. Dat zal er ook woensdagavond moeten bijhoren op Schiervelde.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Quentin Pirard. Assistent-scheidsrechters zijn Brecht Devriese, Raf Eerdekens en Kevin Debeuckelaere.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdediger: Biset, Dewaele, Corstjens, Antunes, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Bammens, Janssens, Oto’o

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Buyl, Rommens, Ghandri

Aanvallers: Petrov, Gboho, Naessens, Abrahams

Geschiedenis

Onze Kemphanen verloren in totaal slechts drie keer op 21 van de West-Vlamingen, telkens op Roeselare.

15.04.18 ROE -WES 0-0 86’ Godwin 2x geel

18.11.17 ROE -WES 2-1 36’ Corstjens penalty 0-1, 64’ Cornet 1-1, 76’ Cornet 2-1.

21.10.17 ROE – WES 0-0

18.11.17 ROE – WES 2-1 36’ Corstjens penalty 0-1 64’ Cornet 1-1, 76’ Cornet 2-1

28.09.13  ROE – WES 1-2 38’ Paulussen 0-1, 50’ Sarrazyn 1-1, 83’ Ruiz 1-2.