Nieuws

KVC Westerlo - KV Mechelen 0-3

5 november, 2018

Op zondagavond 4 november ontving Westerlo thuis titelfavoriet KV Mechelen. Voor zo’n hoog bezoek waren de Kemphanen niet van plan de rode loper uit te rollen. Toch konden de Mechelaars gretig beginnen aan de wedstrijd met twee vroege doelpunten. Uiteindelijk werd het nog 0-3.

Door de talrijk aanwezige geel-rode aanhang staat het Kuipje meteen in vuur en vlam. Niet alleen de Mechelse supporters, maar ook de spelers zijn op de periodetitel gebrand. Onze Westelse zijde kan daar natuurlijk een stokje voor steken. In dat geval kunnen de Kemphanen een mooie 9 op 9 neerschrijven.

Agressief Malinwa 

Een gemotiveerd Mechelen pakt het heft in handen en zorgt na drie minuten meteen voor aanvallende dreiging. Eerst pakt Engvall uit met een schot vanop rechts, daarna gaat De Camargo zijn kans vanop links. Telkens verdedigt Van Langendonck alert zijn doel. KV Mechelen voetbalt gretig naar voren en gunt Westerlo weinig ademruimte. Na een kwartier vinden we dan toch een opening via Buyl en Van Eenoo, maar het schot van die laatste is te centraal.

Vroege doelpunten

Na tien minuten speeltijd is het Onur Kaya van KV Mechelen die de ban breekt. De 32-jarige spelverdeler mag erg ver oprukken en zet met buitenkantje rechts voor. Igor De Camargo loopt goed richting eerste paal en tikt binnen: 0-1. Nog geen tien minuten later kan KV Mechelen zijn voorsprong al verdubbelen. Opnieuw Kaya zet gericht voor vanop rechts, De Camargo belemmert het zicht van Maxime Biset, die de bal knullig in eigen doel werkt: 0-2. De boeken lijken al dicht te gaan, maar de wedstrijd wordt alles behalve dood gemaakt. Duels worden scherper en ook langs de zijlijn gaat het er bij momenten hevig aan toe. Voor de rust probeert Bijker het nog vanop afstand en kopt Ghandri aan de andere kant van het veld voorlangs, maar de score blijft ongewijzigd.

Goede moed tevergeefs

Bob Peeters zet zijn manschappen op scherp tijdens de rust en besluit Kurt Abrahams in te brengen voor Guillaume De Schryver. De jonge Zuid-Afrikaan toont meteen zijn kunnen met een afstandsschot, maar doelman Verrips redt. Het wordt gauw duidelijk dat Westerlo scherper uit de kleedkamer is gekomen. Het dominante KV Mechelen van de eerste helft zien we niet meer, terwijl Westerlo de druk opvoert. Dat levert in de 58ste minuut een reuzenkans op voor Ambroise Gboho. Dewaele stuurt een lage, strakke voorzet naar de Fransman, maar die plaatst de bal net naast. Even later gaat Dewaele zelf zijn kans. Zijn schot wijkt af en even lijkt Verrips verschalkt, maar de bal gaat over.

Westerlo creëert meer kansen, maar in de 78ste minuut is het toch weer KV scoort. Rob Schoofs countert, krijgt te veel ruimte en mag de bal vakkundig in de verste hoek plaatsen: 0-3. Alle Westelse hoop op een ommekeer wordt weggenomen.

De wedstrijd eindigt met deze volleybalscore. KV Mechelen wint al voor de zesde keer op rij met dezelfde uitslag en heeft nu de periodetitel binnen handbereik. Voor onze Kemphanen zit deze sterke periode er bijna op. Volgende week trekken we nog naar Tubeke met de intenties om onze plek in de top vier veilig te stellen.

Opstellingen

KVC Westerlo: Van Langendonck, Biset, Dewaele, Corstjens, Van Eenoo, De Schryver (‘46 Abrahams), Gboho (‘82 Petrov), Buyl, Rommens (‘80 Soumah), Oto’o, Ghandri

KV Mechelen: Verrips, Bijker, Swinkels, Mera, Kaya, De Camargo (‘62 De Witte), Storm (‘79 Tainmont), Van Damme, Schoofs, Engvall, Lemoine (‘69 Bagayoko)

Doelpunten: ‘10 De Camargo, ‘18 Biset (e.d.), ‘78 Schoofs

Gele kaarten: ‘66 Schoofs, ‘67 Gboho, ‘75 Van Damme

(Thomas Fancken)