Nieuws

Voorbeschouwing AFC Tubize - KVC Westerlo

9 november, 2018

Vrijdagavond dient er zich in het Edmond Leburtonstadion een welgekomen kans op een overwinning aan. De laatste speeldag in periode één. Nee, de periodetitel kunnen we niet meer winnen. Maar wel vallen er nog drie belangrijke punten binnen te halen. Aftrap om 20u30.

AFC Tubize

Vorig seizoen deed KVC Westerlo het behoorlijk tegen Tubeke: 2x winst, 1 nederlaag en 3 draws: 9p op 18. Score van 7-5. Alleen was er geen thuiswinst, wel was er 3x een puntendeling. Maar we spelen dit weekend op verplaatsing. En KVC Westerlo is momenteel de op twee na beste uitploeg. Tubeke staat bij heel wat statistieken op de laatste plaats: het staat laatste in het klassement, is de slechtste thuis- en de slechtste uitploeg, heeft de slechtste verdediging en slechtste aanval, heeft het minst de nul gehouden, heeft het meest aantal keren niet gescoord, heeft de langste reeks nederlagen, heeft het meest verloren, won maar 1x, enz.…

Les Sang et Or is de enige ploeg met maar één overwinning en is de enige ploeg zonder uitzege. Na 13 speeldagen staat KVC Westerlo mooi vierde in het klassement met 19 punten. Lommel SK en OH Leuven hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. AFC Tubize staat momenteel laatste in het klassement met 6 punten.

De Waalse club moet vanavond Touré en Ba missen door schorsing. Beter nieuws voor Tubeke is dat Garlito terugkomt na een gele schorsingsdag. Afgelopen speeldag - op OH Leuven - kon Tubeke eindelijk weer rekenen op Thomas Henry. Les Sang et Or moest het maar liefst vijf wedstrijden stellen zonder hun topschutter (6 doelpunten). Henry kreeg vier speeldagen schorsing voor een elleboogstoot aan Kenneth Schuermans in de heenwedstrijd tegen OH Leuven (15.09.2018). Daarnaast kreeg de aanvaller, een week later, nog eens een dubbele gele kaart tegen Union (21.09.2018) waardoor hij in totaal vijf wedstrijden op de strafbank moest blijven.

KVC Westerlo

Een week na de verre rit naar KSV Roeselare, staat er bij de start van het weekend weer een kilometerslange verplaatsing op het programma. Na een tussenstop voor een gezamenlijk diner in het Martins Red Hotel in Tubize, ook gekend als de thuisbasis van de Rode Duivels, trekken onze Kemphanen naar het Edmond Leburtonstadion voor de laatste speeldag in periode 1.

Na twee deugddoende uitzeges, kwam er opnieuw een nederlaag op eigen bodem. Mechelen was echter een brug te ver voor geel-blauw. We zagen een sterke tegenploeg op het veld staan. Het is niet voor niets dat de Mechelse club dit weekend voor de eerste periodetitel speelt tegen Union.

Slecht nieuws voor Ambroise Gboho, die de plaats innam van de geblesseerde Jens Naessens.   Ambroise miste enkele mooie kansen en net nu laat de Reviewcommissie de spits volgende week voorkomen. Bij een duel om een hoge bal raakt hij opspringend (ongewild) met zijn arm het aangezicht van Bijker. Hij kreeg geel (67’) van ref Lothar D'Hondt, maar er wordt onderzocht of die straf zwaar genoeg is. Hopelijk straft de Reviewcommissie onze lieve Gboho niet te hard.

Ook slecht nieuws voor Naessens. Hij viel vorige week tijdens de opwarming al uit met een blessure. Deze week werd hij met succes geopereerd aan het bovenbeen maar voorlopig kunnen we nog niet meer kwijt over de juiste omstandigheden. De club brengt volgende week een extra bericht over de duur en de aard van de blessure als het de juiste informatie van de dokter binnen krijgt. We hopen onze spits snel terug te zien op het veld.

Een zes-punten-wedstrijd kun je dit niet noemen. Doe er gerust een paar eenheden bij. Winnen op Tubize posteert Westel voor de rest van het seizoen zowat in een zalige voetbalzetel. Stel u even voor: een puntenkloof van zo maar eventjes 16 eenheden op de rode lantaarn: Wie gaat zo’n immense ravijn nog overbruggen? Bij winst lijken onze geel-blauwen niettemin op rozen te zitten. Bij verlies kunnen onze Kemphanen nog niet gerust op hun stok zitten en duiken ze weer in de hoek waar de klappen vallen. Een match is nooit bij voorbaat gewonnen. Ook niet verloren. In 1B lijkt overigens iedereen van iedereen te kunnen winnen. Kemphanen smeer je pootjes dus maar in. Wij duimen!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Kevin Debeuckelaere. Assistent-scheidsrechters zijn Lennert Becquet, Michael Geerolf en Jordy Vermeire.  

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdediger: Biset, Dewaele, Corstjens, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Bammens, Janssens, Oto’o

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Buyl, Alessandro, Rommens, Ghandri

Aanvallers: Petrov, Gboho, Abrahams

Geschiedenis

Van de 13 onderlinge duels won KVCW er 6 en haalde 6 draws. Westerlo verloor dus nog maar één keer van Tubeke. Namelijk vorig seizoen in het Stade Leburton met 2-1. Dat geeft 24p op 39 met een score van 23-14.

30.03.18 TUB - WES  0-2  73’ Van Eenoo 0-1, 90 De Ceulaer 0-2, 90’+3’ Naah rood.

07.01.18 TUB - WES  2-1  40’ Weymans 1-0, 53’ Osaguona 1-1, 68’ Stevance 2-1, 78’ Corstjens mist penalty

30.09.17 TUB – WES 1-2  28’ Weymans 2x geel, 55’ Osaguona 0-1, 75’ Osaguona 0-2, 77’ Stevance 1-2.

30.11.13 TUB – WES 2-2  37’ Ambroise 1-0, 65’ Vandenbroeck 2-0, 80’ Kennedy 2-1, 81’ MacDonald 2-2.

10.03.13 TUB – WES 0-2  25’ Owusu 0-1, 73’ Owusu 0-2.