Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - KV Mechelen

7 december, 2018

Zaterdag staat er weer een prachtige derby op het menu. Periodekampioen KV Mechelen komt langs in ’t Kuipje. Aan onze Kemphanen om hen nu te laten zien wat voor capaciteiten ze allemaal wel niet hebben. De aftrap is om 20u30.

KV Mechelen

 ‘Mechelen schakelt eersteklasser uit!’. Dat titelde het VRT-Nieuws woensdagavond tijdens de sportherhalingen. Weer een bewijs van hun klasse. Het ging weliswaar ‘slechts’ om rode lantaarn Lokeren, maar het blijft sterk. En die Maneblussers zakken zaterdagavond af naar het Westelse Kuipje. Gevaarlijke jongens, die gedoodverfde favorieten uit de reeks. Maar uiteindelijk zijn het ook maar mensen, niet? In voetbal kan veel. Soms alles. Zeker als het morele front weer opgevijzeld is. Wat zo’n overwinning tegen Roeselare toch kan bewerkstelligen, niet? Ze kwam dan ook precies op tijd.

De Maneblussers verloren dit seizoen enkel van: Lommel (1-2 op 17/8) en Beerschot-Wilrijk (1-0 op 14/9). Na dit laatste verlies wonnen de Kakkers maar liefst 7 matchen op rij zonder één tegendoelpunt te incasseren. Eénmaal werd het 2-0, daarna 6x op rij 3-0 of 0-3. Dit gaf een doelscore van 20-0. KV Mechelen zit aan een reeks van 11 wedstrijden zonder verlies. In de Beker eindigde KV Mechelen – Sporting Lokeren op een 2-0 zee.

Het duel van vorige week vrijdag van KV Mechelen tegen Beerschot Wilrijk gaf een gaaf schouwspel. Beide ploegen gingen vol voor winst met enkele discutabele fases tot gevolg. Twee doelpunten van KVM werden afgekeurd: buitenspel en twijfel of de bal al dan niet over de lijn was geweest. Dit zorgde natuurlijk voor frustraties. Laurent Lemoine die zich opwarmde kreeg het op zijn heupen. De scheidsrechter greep in en trok tweemaal geel en dus rood voor deze speler. Die is er zaterdag dus niet bij. Bij KVM staat Onur Kaya met 4x geel op één kaart van schorsing. Vermoedelijk zijn volgende spelers bij KV Mechelen nog out: Corryn, Berrier, De Bie en Van Cleemput. De Ivoriaanse spits Togui werkte ondertussen een paar groepstrainingen af. Mogelijk zit hij in de selectie.

KVC Westerlo

Afgelopen zaterdag waren de Bob-boys duidelijk weer bij de les. In moeilijke omstandigheden drukten ze de degradatierivaal met de neus in de modder. Zo haalden de Kemphanen eindelijk nog eens drie broodnodige gouden punten binnen. Want van goudwaarde waren ze. Daar spreken we begin maart nog wel eens over. De factor ‘geluk, meeval, chance’ had er ditmaal overigens geen moer mee te maken. Zowat overal waren de Kemphanen de betere.  Vier thuisnederlagen op rij, gevolgd door 1p op 12: het maakt je niet gelukkig. Lastig om dan niet te gaan twijfelen. Toch lukte het onze trainers om van het ongewone geheel een blok te smeden. En nog te winnen ook! Vandaar het welgemeende: Merci! Ondanks heel wat afwezigen leek het alsof alle geel-blauwen speelden alsof iedereen steeds op de eerste rij had gestaan.

De 19 doelpunten uit 17 wedstrijden werden door acht verschillende spelers gescoord.  Sava Petrov is daar eentje van. De Serviër verovert steeds meer de supportersharten en scoorde zaterdag fraai zijn eerste doelpunt. Wordt hij niet bij de snelste profspitsen van België gerekend? Insiders noemen hem zelfs dé snelste. In zijn geboorteland wilden ze hem kost wat kost in de atletiek duwen.

De coaches recupereren de geschorsten Ghandri en Biset. Het kan qua vertrouwen en routine werk een slot op de borrel schelen, al deden de vervangers het vorige week super. Ook Van den Bogaert zien we eindelijk na een lange blessure terug in de selectie. Alessandro, stofzuiger in het middenveld, kreeg afgelopen zaterdag zijn vierde geel. Hij moet opletten dus.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Quentin Pirard. Assistent-scheidsrechters zijn Christophe Battiston, Thomas Lesceux en Wesli De Cremer.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdediger: Biset, Dewaele, Corstjens, Antunes, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Bammens, Janssens, Van den Bogaert, Oto’o

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Ghandri, Alessandro

Aanvallers: Petrov, Gboho, Buyl, Abrahams

Geschiedenis

In het eigen Kuipje bleef de balans tegen KV Mechelen ongeveer mooi in evenwicht met 4 overwinningen, 5 nederlagen en 4 draws. Of met andere woorden: 16p op 36.

04.11.18       WES – KVM     0-3  10’ De Camargo 0-1, 18’ Biset owngoal 0-2, 78’ Schoofs 0-3.                                                                                                                               

27.08.16       WES-KVM       1-2   34‘ Ganvoula 1-0, 44‘ Croizet 1-1, 83‘ Rits 1-2.

17.01.16      WES - KVM      3-2   48' Cocalic (0-1), 62' Gounongbe (1-1), 74' De Ceulaer (2-1), 77' Hanni (2-2), 89' Vercauteren (3-2)

20.12.14      WES - KVM      1-1   56' Molenberghs (1-0), 76' Veselinovic (1-1)

25.02.12      WES - KVM      1-3   20' Diabang (0-1), 30' Cordaro (0-2), 45' Goor (1-2), 89' Gorius (p.) (1-3)

16.10.10      WES - KVM      1-1   21' Paulo Henrique (1-0), 36' Gorius (1-1)