Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - OH Leuven

21 december, 2018

All I want for Christmas is… drie punten voor KVC Westerlo! Voor de laatste keer in 2018 laten onze Kemphanen nog eens zien wat ze in hun mars hebben. Jij komt toch ook? Zonder onze supporters is een overwinning namelijk onmogelijk. En vergeet zeker na de wedstrijd niet eens te passeren in Café ’t Kuipje voor een afterparty met happy hour en een jeneverbar.

OH Leuven

In het klassement vinden we OH Leuven gedeeld laatste terug met slechts drie punten in de tweede periode. OH Leuven realiseerde dit jaar nog niet hun vooropgestelde dromen. Ondanks de slechte resultaten houdt de club wel het vertrouwen in trainer Nigel Pearson. Hij gebruikte dit seizoen al 30 verschillende spelers.

De Vlaams-Brabanders doen het aanvallend wel beter dan Westerlo. Ze scoorden 27 keer. Ze kregen al 36 tegengoals binnen in 19 wedstrijden. Dat levert hen de slechtste verdediging op. KVC Westerlo hield vorige zaterdag voor de vijfde keer dit seizoen de nul. De Leuvenaars hielden slechts 2 keer hun netten zuiver en zijn hiermee de slechtste leerling van de klas.

Rechtervleugelverdediger Frédéric Duplus is topschutter bij OHL met 5 doelpunten in 18 wedstrijden. Hij miste slechts één wedstrijd door dubbel geel. Hij speelde telkens de volle 90 minuten en is bij hun dan ook de speler van de meeste speelminuten (1620). Ook oud-bekende Kenneth Schuermans zien we terug in ’t Kuipje. Dit seizoen stond hij al 15 keer in de basis. Hij scoorde tot nu toe één doelpunt en leverde ook één voorzet af.

Aanvoerder Elliott Moore zit al twee speeldagen niet bij de selectie wegens een blessure. Dimitri Daeseleire is sinds 17 oktober out met problemen aan de adductoren. Doelman Kawin Thamsatchanan staat ook al sinds 17 oktober aan de kant met een enkelblessure. Yannick Aguemon stond 11 speeldagen aan de kant met een gescheurde knieband. Hij is sinds vorige week weer beschikbaar.

KVC Westerlo

Vrijdag 21 december, eindelijk! De start van de kerstvakantie. Alles waar we de afgelopen weken zo lang op gehoopt hebben is nu daar. En wat is de ideale manier om te beginnen aan een weekje welverdiende rust? KVC Westerlo – OH Leuven natuurlijk!  Kemphanen, kom vanavond onze spelers nog een laatste keer in 2018 aanmoedigen in ’t Kuipje. We hebben jullie echt nodig!. Of zijn jullie al vergeten voor welke positieve vibe jullie de vorige wedstrijd hebben gezorgd? Als jullie zorgen voor de sfeer, belonen we jullie na de wedstrijd tijdens een afterparty met een happy hour.

De vertrouwde Bob Peeters moeten we nog één keer missen. Hij zit zijn tweede en laatste schorsingsdag uit. Maar geen nood: Eric Reenaers, geassisteerd door Vedran en Paul weten ondertussen ook wel goed hoe ze het moeten aanpakken.

Wij hebben alvast een prachtig kerstcadeau voor jullie. Bob Peeters maakte gisteren zijn selectie bekend en daar stond één naam na lange afwezigheid terug op: Jens Naessens! Bij de geblesseerden zien we de namen Rommens en Corstjens.

Steun vanavond ook zeker onze goede doelen. Kerstmis is buiten een groot feest ook nog steeds een periode waarin jij de zwakkeren moet steunen. Zo verkopen wij jenevers ten voordele van onze vaste partner de Belgian Homeless Cup in Café ’t Kuipje. Ook onze buren van dierenasiel Unco Jerry komen weer op bezoek. Na de wedstrijd verkopen ze dozen wafels aan 6 euro en nog andere gadgets. 

KVC Westerlo wenst iedereen alvast prettige feestdagen. Herbeginnen in 2019 doen we op vrijdagavond 11 januari om 20u30 in Lommel!

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck 

Verdediger: Biset, Dewaele, Antunes, Soumah, Van Genechten, Vangeel, Bammens, Janssens, Oto’o

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Alessandro, Ghandri

Aanvallers: Petrov, Gboho, Buyl, Naessens, Abrahams

Geschiedenis

In eerste klasse B won KVC Westerlo 3 van de 6 onderlinge duels, werd er 2 keer verloren en slechts éénmaal werden de punten thuis netjes gedeeld. In deze 6 duels haalde Westerlo dus 10p op 18 met een score van 8-6.

19.10.18 WES-OHL  0-1 5' Moore 0-1, 19' Van Eenoo mist penalty. 

09.12.17 WES-OHL 1-0 19’ Naessens 1-0.

02.09.17 WES-OHL         2-2            2-2  3’ De Ceulaer 1-0,11’ Azevedo 1-1,15’ Naessens 2-1,17’ Watt 2-2,78’ Annys 2x geel,92’ Hubert 2x geel.

08.08.15 WES–OHL      3-2         22’ Kostovski 0-1,45’ Apau 1-1,50’ Petkovic 2-1,67’ Gounongbe 3-1,78’ Kostovski 3-2,92’ Asamoah rood.

11.02.12 WES – OHL      1-3         34‘ Iakovenko 0-1, 43‘ Reynaldo 1-1, 60‘ Raymaekers 1-2, 75‘ Rem