Nieuws

KV Mechelen - KVC Westerlo 3-0

4 februari, 2019

KVC Westerlo maakte zaterdag geen kans tegen KV Mechelen. In het AFAS Stadion werd het 3-0 voor Malinwa dankzij goals van Van Damme, Storm en Togui. 

Als je aankomt in het AFAS Stadion voel je al meteen dat deze club eigenlijk niet thuishoort in onze reeks. Een indrukwekkend stadion, dat dan nog eens om de 2 weken gevuld wordt met 14000 toeschouwers, die elkaar gedurende de hele match opzwepen om hun team vooruit te sturen. Als je dan ook nog eens de budgetten met elkaar vergelijkt, dan moet je als bescheiden Kempische club hopen op een off-day van de tegenstander. De one-liner, van Bob Peeters op de persconferentie na de wedstrijd, sprak boekdelen.

“Voor zulke wedstrijden moeten wij nog veel boterhammetjes eten” zei hij. En gelijk had hij alweer. Onze Kemphanen deden hun uiterste best, maar de spelintelligentie en balvastheid van de thuisploeg lag een pak hoger. Om dan nog maar te zwijgen van de pakken ervaring die spelers zoals Swinkels, De Witte, Van Damme, Kaya en De Camargo bezitten.

Die laatste had echter al na een zevental minuten kunnen uitgesloten worden op een aanslag op het scheenbeen van Ambroise Gboho. Vlak voor het halfuur lag onze Fransman mee aan de basis van het openingsdoelpunt van KV Mechelen. Hij zocht een voetballende oplossing op zijn rechterflank, maar verloor echter de bal. Lucas Bijker zette de bal voor, die afwijkt op een Westels been. Zowel Ghandri als Biset zijn verrast door deze afwijkende bal en zo kon Joachim Van Damme de bal voorbij Koen Van Langendonck tegen de netten prikken (1-0).

Vlak daarna zette Laurent Lemoine een mooie actie op vanop rechts. Hij bereikt Engvall in het strafschopgebied, die zijn schot tegen de buitenkant van de paal ziet verdwijnen. In de tweede helft krijgen we dan af te rekenen met een weergaloze Nikola Storm. Bij een eerste actie, na een snelle uitgooi van doelman Verrips, rolt hij onze verdediging op. Met de hulp van  een intelligente looplijn van Engvall, snijdt hij naar binnen en kan hij op doel trappen. Gelukkig stond Koen paraat om dit schot nog af te blokken.

In minuut 74 krijgen we een net identieke fase. Storm vertrekt op de linkerflank en Engvall maakt de weg vrij. De eerste snijdt opnieuw naar binnen, om deze keer zijn schot wel in de hoek te zien verdwijnen (2-0).

Op 5 minuten van het einde zet de thuisploeg de kers op de taart. Storm verovert de bal en levert de bal in bij Swinkels. De centrale verdediger (!) zet knap voor en met een buffelstoot maakt de net ingevallen William Togui er (3-0) van. Boeken helemaal dicht, en weer een zware nederlaag tegen de leider van onze competitie. Maar eerlijk is eerlijk, dit KVM was een maatje te groot voor onze ploeg. De 4 volgende confrontaties, die we voor de kiezen krijgen, zijn véél belangrijker en zullen beslissen of we in maart ofwel voor play-off 2 gaan spelen, of dat we zullen moeten deelnemen aan die vervelende play-downs.

Thuis krijgen we Tubize en Lommel nog over de vloer, op verplaatsing gaan we naar Leuven en Roeselare.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Oto’o, Biset, Ghandri, Van Den Bogaert, Gboho, Antunes, Van Eenoo (84’ Alessandro), Janssens (65’ Petrov), Abrahams (81’ De Schryver), Naessens

Gele kaarten: Van Eenoo, Biset (5e kaart en volgende week geschorst), Oto’o, Ghandri

(Peter Boons)