Nieuws

Christian Brüls: 'Aan KVC Westerlo heb ik veel positieve herinneringen over gehouden'

6 februari, 2019

Begin deze week stond er een nieuw gezicht op de training. Maar, echt nieuw was hij nu ook weer niet. Ex-speler Christian Brüls kreeg de kans om zich te bewijzen bij KVC Westerlo. En dat deed hij blijkbaar meteen goed. Woensdagmiddag zette hij zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen plus optie.

Christian Brüls is een naam die bij vele nog een belletje zal doen rinkelen. ‘Aan KVC Westerlo heb ik veel positieve herinneringen over gehouden. Ik heb in mijn carrière al heel wat clubs gehad. Bij de ene ging het al wat beter als bij de andere. Maar aan KVC Westerlo heb ik nooit slechte herinneringen overgehouden. Daarom ben ik ook blij dat ik nu terug ben. Mijn mooiste herinnering is ongetwijfeld de bekerfinale, ondanks het verlies’. Vooral hierdoor keert hij dan ook met een goed gevoel terug. ‘Ik heb zeker één van mijn beste jaren toen bij KVC Westerlo gespeeld. We hadden dan ook echt een goede ploeg waarmee we makkelijk hoog in het klassement konden eindigen. Veel is hier nog hetzelfde zoals het bestuur en de kinesist. De kapitein Wouter Corstjens ken ik natuurlijk ook nog heel goed’.

Na zijn passage bij KVC Westerlo kreeg de aanvallende middenvelder een transfer naar KAA Gent. ‘Sommige zeiden toen dat ik de club in de steek liet maar voor mij was dat de juiste stap op het juiste moment. KVC Westerlo heeft hiervoor ook een groot bedrag in ruil gekregen samen met twee spelers. Ik ben nu niet meer de Brüls van toen. Ondertussen heb ik veel bijgeleerd nog. Vooral in Frankrijk had ik echt goede trainers die mij hielpen groeien.’

Vorig seizoen kwam Brüls nog uit voor Pafos FC in Cyprus maar buiten het verschil in temperatuur ziet hij geen problemen met de verandering. ‘Ik heb enkele maanden zonder club gezeten. Bij enkele clubs die op zoek waren naar iemand met mijn profiel heb ik mogen testen, maar telkens kreeg ik een ‘nee’. Vaak zag je dan enkele dagen later dat ze iemand genomen hadden zonder naam of zonder ervaring. Mentaal is het soms moeilijk, want je weet niet altijd waarom. Ik heb lang niet gespeeld, maar ik weet zeker dat ik mijn kwaliteiten niet verloren ben. KVC Westerlo is de enige club die mij de kans geeft, en ik wil hen mijn dank op het veld teruggeven.’

In de kleedkamer zat het meteen ook goed. Brüls werd warm ontvangen door de hele groep. Vandaag zagen we op training hem ook al mee de leiding in het spel opnemen. ‘Door mijn ervaring kan ik mij snel aanpassen. Wat ik nu heb gezien, zijn spelers die luisteren en mij goed begeleiden. Dat helpt ook altijd’.

De club doet er nu alles aan om de speler zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen. ‘Ik voel mij klaar om te spelen. Vorige week heb ik mijn medische testen gedaan en deze waren vrij goed. De snelste manier om terug op niveau te komen is door wedstrijden te spelen. Maar mijn persoonlijk doel zal nooit voor het belang van de club gaan. Tenslotte kiest de trainer ook nog altijd wie speelt. Eerst moeten we die vierde plaats zien te grijpen. Ik kan op één seconde de klik maken: Nu ben ik een speler van KVC Westerlo en ga ik ervoor’. 

Supporters, ik ben blij om terug te zijn! En ik hoop jullie vrijdag allemaal in het stadion te zien.