Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - AFC Tubize

8 februari, 2019

Vandaag zetten we het weekend meteen goed in. Onze Kemphanen zijn klaar om AFC Tubize straks met lege handen terug te sturen. De aftrap staat gepland om 20u30. Supporters, we need you!

AFC Tubize

AFC Tubize staat momenteel voorlaatste in het klassement met 23 punten. Wel haalden ze in de tweede periode al 14 punten. Ze zitten dus in een positieve flow.

In de heenwedstrijd van dit seizoen won Westerlo voor de eerste keer in 1B een thuiswedstrijd tegen Tubeke (2-1). Daarna volgden twee uitwedstrijden waarin er eenmaal werd verloren en één keer de punten werden gedeeld. Op dit moment geeft dat 4p op 9 met een score van 2-3.

Twee van de drie doelpunten van Tubize werden door Thomas Henry gescoord. Deze spits vertrok op 17 januari 2019 echter naar concurrent OH Leuven. Henry was topschutter bij Tubeke met 11 doelpunten in 16 wedstrijden. AFC Tubize haalde in 2019 pas zijn eerste 2 uitzeges. Het won op OH Leuven met 0-2 en op Roeselare met 0-1. Tubeke is momenteel de slechtste uitploeg van 1B. Het haalt slechts 7p op 36. De Kemphanen haalden 5 thuiszeges, speelden één keer gelijk en verloren 6 maal in ’t Kuipje.

KVC Westerlo heeft sinds de laatste 5 matchen de slechtste aanval, hoewel het hierin toch 4 keer wist te scoren. Momenteel zitten ze aan 24 doelpunten. Les Tubiziens doen het aanvallend iets beter met 27 goals.

Tubize verloor vorige week van Beerschot-Wilrijk met 1-3. Enkele statistieken uit die wedstrijd: doelpunten 1-3, balbezit 50-50%, doelpogingen 13-6, binnen kader 7-3, hoekschoppen 1-6, buitenspel 3-3, fouten 11-13, geel 2-4, rood 1-0.

Nieuwe aanwinst Enes Saglik maakte zijn debuut bij Tubize. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van RSC Charleroi tot het einde van het seizoen. Saglik vervangt Marco Weymans die na 2 seizoenen opstapte en naar het Zweeds Östersunds FK vertrok. Door het vertrek van spits Thomas Henry (naar OHL) is Aaron Nemane nu hun gevaarlijke en snelle man. Beerschot-Wilrijk had het vorige week in de eerste helft knap lastig met hem.

AFC Tubize zal de rest van de reguliere competitie moeten afwerken zonder Touré. Hij werd vorig weekend naar de kant gestuurd na een slag in het gezicht van Tissoudali (Beerschot Wilrijk). De Geschillencommissie gaf de Fransman vijf speeldagen schorsing. Het is al de 3de rode kaart voor Touré dit seizoen.

KVC Westerlo

KV Mechelen – KVC Westerlo of KVC Westerlo – KV Mechelen: een moeilijke bevalling Het is weer niks geworden en dus nul op twaalf. Neen, geen mirakel afgelopen weekend tegen die verduivelde Maneblussers. Het verlies van Lommel vergroot gelukkig onze kansen op een topvierplaats. Goed gedaan Union. Geel-blauw staat nog voor een beslissende eindstrijd met nog vier hordes: Tubize, OH Leuven, Lommel en Roeselare. Dat klinkt aanlokkelijker dan wat Lommel nog op het bord krijgt: Roeselare, Beerschot Wilrijk, KVC Westerlo en KV Mechelen. Niet simpel.

Maar het blijft alles of niets: meestrijden met de beste vier, of wegzinken in die verdomde Play-down afgang. Veel zal afhangen van straks tegen AFC Tubize, dat de laatste weken weer opvallende tekens van leven vertoont. Winnen, verliezen, een draw: een wereld van verschil!

Tijdens de wintermercato moest Bob Peeters het stellen zonder aanwinsten. Zes dagen na het sluiten van de transfermarkt kwam de 30-jarige Duitstalige Belg Christian Brüls toch nog over.

Brüls zat na zijn avontuur bij het Cypriotische Paphos FC sinds vorige zomer op een dood spoor. Hij zag zijn contract niet verlengd en een nieuwe club vinden was moeilijker dan verwacht.

Brüls onderhield zijn conditie bij de Waalse amateurclub Amblève en testte bij de Franse tweedeklasser Paris FC en de Duitse derdeklasser Hallescher FC. De reddingsboei vond de ex-speler van AA Gent, Standard en Eupen uiteindelijk bij KVC Westerlo. Daar forceerde Christian in het seizoen 2011-2012 zijn doorbraak in het Belgische voetbal. De transfervrije Brüls trainde zondag voor het eerst mee en zette woensdag zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen, met optie voor één jaar. De club kan jullie bevestigen dat hij speelgerechtigd is. Krijgt hij straks al meteen kans op speelminuten?

Maxime Biset zit een schorsingsdag uit. Liefst 4 spelers staan met 4x geel: Corstjens, Dewaele, Soumah, Abrahams, Van Eenoo en Oto’o.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Denis Vanbecelaere. Assistent-scheidsrechters zijn Romain Devillers, David Symons en Quenstin Pirard.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck 

Verdediger: Corstjens, Dewaele, Antunes, Van den Bogaert, Soumah, Van Genechten, Janssens, Oto’o

Middenvelders: Van Eenoo, De Schryver, Buyl, Alessandro, Rommens, Ghandri

Aanvallers: Petrov, Gboho, Naessens, Abrahams, Brüls

Geschiedenis

Beide teams ontmoetten mekaar al in 15 duels. KVC Westerlo won 6 keer en deelde 7x de punten. Twee keer was er verlies. KVC Westerlo verloor nooit in eigen huis van Tubeke. Dat geeft 25p op 45 en een score van 23-16.

08.09.18 WES - TUB       2-1         52’ Van Eenoo 1-0, 68’ Abrahams 2-0, 79’ Henry 2-1.

29.04.18 WES-TUB 1-1 ’50 Heymans 1-0, 76’ Traore 1-1.

18.02.18 WES-TUB 0-0

12.08.17 WES-TUB         1-1 49’ Annys 2x geel, 68’ Vangeel 1-0, 80’ Stevance 1-1.

03.08.13 WES-TUB         2-2 23’ Doumbouya 0-1, 41’ Gevaert 0-2, 69’ Vanbenbergh 1-2, 81’ Gevaert 2x geel, 85’ Vandenbergh 2-2.