Nieuws

Net Niet !

5 december, 2017

KVC Westerlo - Lierse : 3 - 4

Na een boeiende wedstrijd moest Westerlo in het technisch vaardiger Lierse zijn meerdere erkennen. In een spannende tweede speelhelft wist Lierse een 2 -0 achterstand om te buigen in een 3 – 4 overwinning.

 

We zagen twee ploegen aan het werk met een totaal andere spelstijl. Lierse, frivool met veel tiki-taka voetbal, Westerlo, stevig, georganiseerd en loerend op de snelle omschakeling. Het was Lierse dat voor de eerste dreiging zorgde. Yannick Verbist was klemvast in doel.(4’) Op voorzet van Bernardinho Osah kon Gillian Vaesen voor het eerst dreigen met een kopbal. (7’) Een vrije trap van Cedric Vangeel ging nipt over het doel. Het was Nicolas Rommens die, op aangeven van Gillian, verschroeiend kon uithalen. Zijn schot verdween in de kruising. 1 - 0 (37’) De Lierse-keeper moest even later vol aan de bak bij een vrije trap van Cedric. Brian Baerts kon de bal doen afwijken op doel. Met een mooie reflex duwde de keeper de bal in corner. (40’) In de slotfase van de eerste speelhelft  kon Bernardinho een bal recupereren en succesvol afronden 2 – 0. (41’). Een schot van Simon Reykers zoefde nog nipt naast de paal buiten. (43’). Ruststand 2 – 0. De tweede speelhelft startte met een enorme kans voor Gillian. Met een mooie doorsteekpas van Andy Lokando kwam Gillian alleen voor de doelman. Bij besloot op de doelman. (47’) Lierse nam stilaan het heft in handen en met frivool voetbal werd bij momenten de bal ongrijpbaar voor onze Kemphanen. Bij de eerste, totaal uitgespeelde kans, hield Yannick zijn ploeg nog overeind.(56’) Bij de tweede was het wel raak 2 – 1 (61’) Via een snelle omschakeling kreeg Gillian, op aangeven van Bernardinho, een tweede grote mogelijkheid tot scoren. Opnieuw geraakte hij niet voorbij de doelman. (62’) Nicolas Rommens besloot twee minuten later naast het doel op aangeven van Gillian. (64’) Mits meer efficiëntie had de wedstrijd hier al moeten gespeeld zijn. Lierse versierde een strafschop maar wist deze niet te benutten. (67’). De pallieters lieten de moed niet zakken en dwongen Westerlo op eigen speelhelft terug. Een ver ontzetten van de bal verraste de Westelse defensie en leidde tot de 2 – 2. (69’). We voelden de bui reeds hangen. Een vrije trap van Lierse, snoeihard getrapt, verdween in de kruising. Doelman Yannick had geen verhaal. 2 - 3 (74’) Westerlo kende geluk toen een fantastische dribbel van een Lierse speler uiteindelijk strandde op de paal.(77’) Het waren de Kemphanen die onmiddellijk na deze fase opnieuw toesloegen. Een mooie één-twee tussen Bernardinho en Nicolas werd door Bernardinho in doel verlengd. 3 – 3 (78’) Toch wist Lierse in de slotfase de winning-goal nog te scoren. 3 – 4 (83’). Voetbaltechnisch verdiende Lierse de zege. Mits meer efficiëntie had een overwinning voor Westerlo er zeker ingezeten. Alvast een boeiend kijkstuk voor de supporters die mooie doelpunten gezien hebben!

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Yentl Van Genechten, Konstantinos Rougkalas (84’ Gildo Fernandes Da Cunha), Brian Baerts, Simon Reykers, Nicolas Rommens, Bernardinho Osah, Cedric Vangeel (87’ Nesta Vallez), Jeroen Goor, Gillian Vaesen, Andy Lokando (65’ Arne Bens), Toon Raemaekers (NG), Jeff Vandenbossche (NG), Pieter Caubergh (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 11 /12 om 20u15 : Beerschot-Wilrijk – KVC Westerlo :  Adres : FC Kontich Terr.1 : Duffelsesteenweg – 2550  Tel : 03/457.10.09

 

Rik Wauters