Nieuws

Oververdiend gelijkspel

20 februari, 2018

Lierse - KVC Westerlo : 2 - 2

Na een wervelende partij voetbal eindigde de wedstrijd op een 2 – 2 gelijkspel. Beide ploegen eisten één speelhelft voor zich op. 

Westerlo was de dominerende ploeg gedurende de eerste speelhelft. Er werd gestreden voor iedere bal, gezonde grinta was aanwezig. Lierse kon niet in zijn spel komen. Op aangeven van Arne Bens kon de mee opgerukte Tibeau Auwers uithalen. De Lierse-goalie redde in corner. (7’) Toen Westerlo even later opnieuw een corner kon afdwingen, kwam de afvallende bal in de voeten van Cedric Mateso terecht. Cedric nam de bal in één tijd op de slof en kanjerde de bal heerlijk over een tevergeefs grijpende keeper in doel. Prachtdoelpunt. 0 – 1 (13’) Toen Yentl Van Genechten zich op rechts kon doorzetten werd zijn voorzet door Arne nipt over doel getrapt.(19’) Lierse counterde met een vlotte combinatie doorheen de westelse defensie en bracht de stand op 1 – 1. (21’) Westerlo liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef druk zetten. Een nieuwe run van Yentl over rechts, gevolgd door een prima voorzet, werd nu succesvol binnengekopt  door Tibeau. 1 – 2 (23’) Bij momenten toverde Westerlo mooie combinaties op de mat en werd Lierse weggetikt. Vlak voor affluiten van de eerste speelhelft schoot Jeroen Goor, op aangeven van Cedric, nog een mogelijkheid over doel. (41') Ruststand 1 – 2. De tweede speelhelft werd nu meer gedomineerd door Lierse. Bij Westerlo begon stilaan de vermoeidheid te wegen. Standhouden was nu de boodschap en proberen via de counter nog een doelpuntje mee te pikken. Mits wat meer koelbloedigheid en het behouden van het overzicht bij de laatste beslissende pas, had een derde doelpunt er zeker nog ingezeten. Op aangeven van Cedric kon Andy Lokando uithalen. Zijn schot werd met de voet gestopt door de keeper. In de rebound werd het schot van Arne nog net afgeblokt. (69’) Lierse wist uiteindelijk de gelijkmaker toch nog te scoren. Een vrije trap verdween rechtstreeks in doel. 2 – 2(76’). De Pallieters voerden de druk nog op. Westerlo trok een stevige organisatie op waardoor Lierse(tweede in de rangschikking) er niet meer in slaagde de overwinningstreffer  te scoren. Alzo eindigde een spectaculaire wedstrijd op een verdiend gelijkspel voor beide teams.  De supporters hebben genoten. Dit was pure propaganda voor het voetbal.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Toon Raemaekers, Brian Baerts, Tibeau Auwers, Yentl Van Genechten, Arne Bens (81’ Redan El Madani), Nesta Vallez (81’ Bright Bonney), Cédric Mateso (88’ Vincent Molderez), Cedric Vangeel,(gele kaart ) Jeroen Goor, Andy Lokando, Arne Coosemans (NG), Arne Peeters (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 27/02 KVC Westerlo – Beerschot-Wilrijk : 20.00 u : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters