Nieuws

Beloften eindigen in schoonheid.

1 Mei, 2018

Beerschot-Wilrijk - KVC Westerlo : 1 - 2

In navolging van de A-kern konden ook onze beloften hun reeks van ongeslagen wedstrijden tot 11 uitbreiden. In hun laatste competitiewedstrijd gingen de Kemphanen tegen Beerschot-Wilrijk met een verdiende overwinning aan de haal. Het werd 1 – 2 na een boeiende en spannende wedstrijd.

Beerschot-Wilrijk trad aan met een 7-tal A-kernspelers en ging voluit voor de overwinning. Een jeudig KVC Westerlo was niet van plan om zich te laten doen en van enig niveauverschil viel weinig te bespeuren. Het waren de Kemphanen die voor de eerste dreiging zorgden. Arne Bens zag zijn schot gepakt door de keeper. (7’) Bij momenten zagen we leuk combinatievoetbal. Toch was het Beerschot dat eerst tot scoren kwam. Met een mooi doorsteekballetje centraal doorheen de westelse defensie kwam een Beerschot-aanvaller alleen voor doel. Doelman Yannick Verbist had geen verhaal en moest zich gewonnen geven. 1 – 0 (25’). Beerschot eiste nu het meeste balbezit op. Westerlo moest even bekomen van deze opdoffer. Ruststand 1 – 0. Westerlo herpakte zich in de tweede speelhelft en was nu de meest dominante ploeg. Op aangeven van Cédric Mateso knalde Andy Lokando een eerste mogelijkheid nipt naast. (48’)  Op een counter van Beerschot was Yannick paraat om het gevaar te keren. Hij redde met de voet. (62’) Met een heerlijk lobje van Cédric M. over de Beerschot defensie kwam Arne Bens vrij voor doel en knalde de kans prima binnen. 1 – 1 (63’) Op voorzet van Yentl Van Genechten kwam Cédric M. net iets te kort om de bal in doel te verlengen. (65’) Westerlo werd sterker en sterker en rook de overwinning. Op voorzet van Yentl nam Cédric de bal in één tijd op de slof. Met veel moeite kon de keeper de bal nog keren. In de rebound knalde Jeff Vandenbossche de bal  naast. (78’) In de absolute slotfase kon Westerlo nog een vrije trap afdwingen. Cédric Vangeel toverde een fluwelen trap uit de voeten. Via de kruising en de doelman verdween de bal in doel. Van een apotheose gesproken. 1 – 2 (89’) Dolle vreugde bij de Kemphanen. Gedurende de toegevoegde tijd (3’) gaven onze jongens niets meer weg. Proficiat aan het ganse team. Met dit mooi slot namen onze beloften afscheid van een geslaagde competitie.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Kel Ofori Aidu (60’ Arne Peeters), Toon Raemaekers, Brian Baerts, Vic Theys(gele kaart ) (45’ Elian Van Bulck), Yentl Van Genechten, Simon Reykers, Cédric Mateso, Arne Bens (75’ Jeff Vandenbossche), Cédric Vangeel, Andy Lokando (75’ Redan El Madani), Pieter caubergh (NG), Bright Bonney (NG), Vincent Molderez (NG)

 

Rik Wauters