Nieuws

Westerlo verdiende meer !

2 oktober, 2018

Beerschot-Wilrijk - KVC Westerlo : 2 - 1

Na een matige eerste speelhelft, gevolgd door een sterke tweede, heeft Westerlo uiteindelijk, vrij onverdiend, het onderspit moeten delven op Beerschot-Wilrijk. Het werd 2 – 1.

De Kemphanen kenden een moeilijke start op Beerschot-Wilrijk. Gedurende de eerste 20 minuten waren de Ratten de dominerende ploeg. In die periode kwamen ze dan ook op voorsprong na spijtig balverlies bij Westerlo, afgestraft met een scherpe counter die netjes voor doel werd binnengetikt. 1 – 0 (8’). Geleidelijk aan herstelden de Kemphanen het evenwicht maar tot echt uitgespeelde doelkansen kwamen ze niet. Het bleef bij enkele schuchtere pogingen. Een vrije trap van Cédric Vangeel ging over doel. (33’) Ruststand 1 – 0 Gedurende de tweede speelhelft zagen we een ander en strijdvaardiger Westerlo aan het werk. Het begon nochtans niet hoopgevend want dom balverlies na een ingooi van Westerlo leidde de 2 – 0 in. (49’) Meteen het sein voor onze Kemphanen om alle registers nu open te gooien. Met veel grinta werd gestreden voor iedere bal. Beerschot plooide terug en werd bij momenten van het kastje naar de muur gespeeld. De kansen kwamen er. Op vrije trap van Cédric Vangeel kopte Kyan Vaesen de bal tot bij Redan El Madani die snoeihard over doel besloot. (52’) Een jagende en sterk spelende Cédric Mateso kon een bal ontfutselen en doorgaan op doel. Hij liet de kans niet liggen en scoorde beheerst de aansluitingstreffer. 2 – 1 (54’) De hoop groeide en Westerlo voerde de druk nog verder op. Een voorzet van Yentl Van Genechten werd op de slof genomen door Redan. De keeper stond op de juiste plaats. (54’) Op voorzet van Yentl trapte Yannick Mols een mogelijkheid over doel. (67’) Een snel gegeven vrije trap van Cédric VG op Yentl werd door de keeper met de voet gekeerd. (73’) Een kopbal van Yentl op aangeven van Cédric VG werd opnieuw door de keeper met de voet gered. (88’) Met een laatste sterke persoonlijke dribbel kon Cédric Mateso zich doorheen de Beerschot defensie wurmen en afleggen op Fabio Pinto Da Mesquita die zijn schot nog gered zag door de keeper. (90’) Brute pech voor onze jongens die er maar niet in slaagden om de zo verdiende gelijkmaker te scoren. Met de hakken over de sloot wist Beerschot Wilrijk de zege uit de brand te slepen. Coach Herman Losada van Beerschot-Wilrijk gaf, na de wedstrijd, ridderlijk toe dat Westerlo meer verdiende. Een pluim voor het ganse team.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Vincent Molderez, Kel Ofori Aidu (85’ Gille De Bruyne), Simon Bammens, Mols Yannick, Cédric Vangeel (gele kaart ), Yentl Van Genechten, Yannis Henderix (45’ Nathan Bonjean), Jeff Vandenbossche (45’ Kyan Vaesen), Redan El Madani (80’ Fabio Pinto Da Mesquita), Cédric Mateso, Robbe Huygelberghs (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 08/10 om 20u00  : KVC Westerlo – KV Mechelen : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters