Nieuws

Net niet!

23 oktober, 2018

 

KVC Westerlo Beloften - A.F.C.Tubize Beloften: 0 - 1

Het werd een lange studieronde voor beide ploegen, na een kwartier ontstond een eerste doelkans voor Jeff Vandenbossche (15’). Hij mocht alleen op de doelman gaan, maar een terugkerende verdediger kon erger voorkomen. Een vrije trap van Yannis Henderix bereikte Vincent Molderez, die de bal klaar legde voor Kel Ofori Aidou die een teen te kort kwam (18’). Eerste tegenprik van Tubize wordt door Vincent Molderez in hoekschop gekopt voor een aanstormende Tubize aanvaller (19’). Op de daaropvolgende hoekschop puurt Tubize een tweede kans door te matig verdedigen van KVC (20’). Tubize krijgt meer grip op de wedstrijd en dat resulteert in een schot op doel dat net naast gaat (28’). Het laatste kwart was weer voor KVC. Een mooie actie begint bij Cédric Mateso via Kyan Vaesen en Redan El Madani komt de bal bij Jeff. Jeff Vandenbossche kan niet genoeg kracht op de bal zetten om de score te openen (36’). Yannis Henderix verstuurt een vrije trap richting Vincent Molderez, die het leer klaar legt voor Redan El Madani, die overhaast over doel knalt (39’). Na een goede eerste helft blijft het een billijke score.

Na de pauze is de eerste aanval voor KVC Westerlo, deze begint bij Yannis Henderix. Yannis zet een dubbelpas op met Cédric Mateso, waarna hij net naast doel besluit (46’). Dom balverlies wordt door Tubize onmiddellijk afgestraft: 0 – 1 (47'). Na deze tegenslag heeft Tubize de wedstrijd meer onder controle, waardoor de kansen echter schaars worden voor Westerlo. Dit resulteert in slordig en gehaast voetbal. Kel Ofori Aidou moet de tegenstander foutief afstoppen, waarmee hij met geel bestraft wordt (50’). Nadien wordt de partij nog iets bitsiger. Yannick Mols moet de wedstrijd staken door een wonde in de mond door een slag van een bezoeker. Naar het einde van de partij kan Kyan Vaesen een schot niet tussen de palen krijgen (82’). Op een counter van Tubize moet Robbe Huygelberghs een sublieme redding uit zijn handschoenen toveren om een doelpunt te vermijden (84’). Westerlo probeert in de laatste minuten nog een punt te veroveren, door de bal in de zestien te droppen. De gelijkmaker kunnen ze niet meer scoren, zodat we zonder punten achter blijven.

Einduitslag : KVC Westerlo - A.F.C.Tubize : 0 – 1

Ploegopstelling :

Robbe Huygelberghs, Vincent Molderez, Gille De Bruyne, Kel Ofori Aidu, Yannick Mols (63’ Fabio Pinto Da Mesquita), Nathan Bonjean, Cédric Mateso (80’ Bright Bonney), Yannis Henderix, Kyan Vaesen ,Redan El Madani (75’ Maxim Versteeven), Jeff Vandenbossche (70’ Beau Schodts) ,Noah Pelic(NG), Zenn Ulenaers (NG),

Volgende wedstrijd :

Ma 29/10 : Lommel SK - KVC Westerlo: om 20.00 : Soevereinpark; Speelpleinstraat 24, 3920 Lommel

Peter Heyns