Nieuws

Zure nederlaag

6 november, 2018

KVC Westerlo - KSV Roeselare : 0 - 3

Westerlo is er niet in geslaagd om opnieuw aan te knopen met de overwinning. Tegen Roeselare leden de Kemphanen een 0 – 3 nederlaag.

 

De wedstrijd begon met een eerste doelpoging via Yannis Henderix. (3’) Roeselare reageerde en was gevaarlijk met een tweetal scherpe voorzetten voor het westelse doel. (6’) Yannick Mols zag, op aangeven van een oprukkende Cédric Vangeel, zijn schot gepakt door de Roeselare-goalie. (14’) Roeselare was gretiger op de bal en scherper in de duels waardoor Westerlo moeilijk tot combineren kwam. Sava Petrov kon op aangeven van Yentl Van Genechten aanleggen op doel. Zijn schot werd in corner geduwd door de keeper.(18’) Voor de rust noteerden we nog 2 pogingen, ééntje via Cédric Mateso waarop de doelman alert reageerde (36’) en ééntje waarop Cédric M net een voetje tekort kwam om de bal in doel te deviëren op aangeven van Yannick Mols (36’) Ruststand 0 – 0. Roeselare startte opnieuw het vinnigst aan de tweede speelhelft. Dat resulteerde vrij snel in een eerste doelpunt. Een vrije trap werd voor doel in één tijd op de slof genomen en verdween hoog in het westelse doel. 0 – 1 (49’) Kel Ofori Aidou kreeg even later DE kans op de gelijkmaker. Hij kopte echter de vrije trap van Yannis over doel. (55’) Westerlo dreef de druk op en zette alles op alles. Een sterk spelende Cédric Vangeel op het middenveld vuurde zijn manschappen aan. Een schot van Sava werd door de doelman gestopt. (62’) Even later was er niemand van Westerlo voor doel om een voorzet van Sava binnen te duwen. (67’) Enkele voorzetten vanop rechts van Yentl Van Genechten zorgden voor gevaar maar de afwerking voor doel ontbrak. Roeselare loerde volop op de counter. Doelman Yannick Verbist redde met een goede tussenkomst de meubelen. (72’) Een onvermoeibare Yannick Mols vond opnieuw de doelman op zijn weg en zag zijn schot in corner verdwijnen. (74’) Een vrije trap van de ingevallen Redan El Madani, werd door Vincent Molderez voor doel gekopt. Opnieuw kwamen we een voetje tekort om de bal in doel te verlengen. (90’) We voelden de bui al hangen, Westerlo dat er niet in slaagde om te scoren en Roeselare dat loerde op de counter, niet vies was van spelbederf en er bij momenten stevig inging. In blessuretijd sloegen ze, zoals gevreesd, genadeloos toe en werden de Kemphanen nog tweemaal koud gepakt. 0 – 2 (93’) en 0 – 3 (96’) Van efficiëntie gesproken.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Vincent Molderez, Gille De Bruyne, Kel Ofori Aidu(gele kaart ) (77’ Redan El Madani), Yannick Mols, Nathan Bonjean (83’ Jeff Vandenbossche), Yentl Van Genechten, Cédric Vangeel, Sava Petrov (71’ Kyan Vaesen), Yannis Henderix (77’ Fabio Pinto Da Mesquita), Cédric Mateso, Elian Van Bulck (NG), Robbe Huygelberghs (NG)

Volgende wedstrijd :

12/11 OH Leuven – KVC Westerlo : 20u00 : Adres : Stadion Oud-Heverlee : Terr.1 (Synth) : Korbeekdamstraat 42 – 3050 Oud-Heverlee – Tel : 016/472637

 

Rik Wauters