Nieuws

Kemphanen bekeren verder !

20 november, 2018

KVC Westerlo - KV Kortrijk : 2 - 2 (5 -   4 na strafschoppen)

Na een spannende wedstrijd die eindigde op 2 – 2 en waarin Westerlo steeds op achtervolgen aangewezen was, konden de Kemphanen, na het nemen van strafschoppen, zich verdiend plaatsen voor de volgende ronde (kwartfinale) in de Beker van Belgie Cup U21.

Het was Kortrijk dat in de aanvangsfase van de wedstrijd het eerst kon dreigen via enkele corners. Een klein foutje in de westelse defensie (een speler werd lichtjes aangetikt) leverde Kortrijk een strafschop op. Doelman Yannick Verbiest had geen verhaal en moest zich gewonnen geven. 0 - 1 (13’) Westerlo was niet aangeslagen door deze vroege opdoffer, kromde de rug en kwam stilaan beter in de wedstrijd. De beloning volgde vrij snel. Via een snelle counter kon Cédric Vangeel gepast de bal inspelen op Kyan Vaesen die de lijn kon afgaan. Met een perfecte voorzet bereikte hij voor doel Cédric Mateso die de bal mooi binnen knalde. 1 – 1 (18’) Westerlo dwong enkele corners af maar wist hieruit niet te scoren. Cédric M besloot nog nipt naast het doel.(36’) DE kans volgde op een mooie doorsteekpas van Kyan Vaesen op Cédric M. Cédric was sneller bij de bal dan de doelman, kon afdrukken maar zag zijn schot naast de doelpaal buiten gaan.(42”) In het absolute slot van de eerste speelhelft kwam Kortrijk, op corner en na een klein inschattingsfoutje van Yannick, opnieuw op voorsprong. 1 – 2 (45’) Ruststand 1 – 2. Westerlo begon het best aan de tweede speelhelft. Een vrije trap van Cédric Vangeel werd, voor doel, door Simon Bammens in de handen van de keeper gekopt. (54’) De wedstrijd verliep nu op het scherp van de snee. Kortrijk speelde op het randje af. Het ging er soms potig aan toe. De scheidsrechter liet veel toe. Cédric Vangeel werd hiervan het slachtoffer en moest noodgedwongen het terrein verlaten. Even later verraste een verre bal de Kortrijkse defensie waarop de pas ingevallen Fabio Pinto Da Mesquita alert reageerde. Fabio ging er in snelheid met de bal vandoor en knalde de 2 – 2 tegen de touwen.(69’) Eventjes lachte het geluk de Kemphanen nog toe, toen een vrije trap van Kortrijk de deklat raakte. (81’) In de extra speeltijd besloot Cédric M, op corner van Beau Schodts, nog net over doel.(92’) De score bleef ongewijzigd en strafschoppen zouden de winnaar aanduiden. Dit slot werd een triller. Na een misser van Cédric M volgden treffers van Simon Bammens, een misser van Kortrijk, opnieuw treffers van Nathan Bonjean, Kel Ofori Aidu, Yannick Mols en evenveel treffers bij Kortrijk. Bij een 4 – 4 gelijkstand volgde de climax. Koele kikker, Fabio Pinto, trapte de 5 – 4 binnen waarna doelman Yannick Verbist zijn ploeg het delirium bezorgde. Met een knappe save redde hij de strafschop van Kortrijk en bracht hij KVC Westerlo in de kwartfinales van de BekerCupU21. Een duel tegen Charleroi in de volgende ronde zal beslissen wie naar de halve finale kan. Een dikke proficiat aan het ganse team.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Yentl Van Genechten (77’ Beau Schodts), Gille De Bruyne, Simon Bammens, Kel Ofori Aidu, Nathan Bonjean, Yannick Mols, Cédric Vangeel (67’ Vincent Molderez), Kyan Vaesen (86’ Maxim Versteeven), Yannis Henderix (66’ Fabio Pinto Da Mesquita), Cédric Mateso, Jeff Vandenbossche (NG), Robbe Huygelberghs (NG)

Volgende wedstrijd : Competitie : Ma 26/11 om 20u00  Union - KVC Westerlo : Adres :  Comp. Le Barca (Terr.3 Synthetisch) - Route De Lennik 1015 - 1070 Anderlecht : Tel : 02/5203952

 

Rik Wauters