Nieuws

Knappe Overwinning !

18 december, 2018

Tubize - KVC Westerlo : 0 - 3

Onze Kemphanen hebben hun terugronde in de competitie succesvol ingezet. Op Tubize gingen ze aan de haal met een knappe en verdiende  overwinning. 0 – 3.

De wedstrijd startte gelijk opgaand. Het was Westerlo dat het eerst de neus aan het venster stak. Een voorzet van Yentl Van Genechten werd door Kyan Vaesen net naast het doel geplaatst. (11’) Een tweede poging (kopbal) van Kyan, nu op aangeven van Cédric Mateso, werd door de keeper gepakt. (14’) Met een mooie vrije trap stelde Cédric Vangeel de Tubize-goalie op de proef. (18’) Hij lag opnieuw in de weg op een schot van Jeff Vandenbossche. (19’) Tubize dreigde voor het eerst met een vrije trap, nipt naast het doel van Noah Pelic. (22’) Toen Yannis Henderix, met een heerlijk pasje tussendoor, Yentl wist te bereiken, was het de bedrijvige Cédric Mateso die voor doel de voorzet van Yentl kon binnen tikken. 0 – 1 (31’) Snel hierop volgde de tweede Westelse treffer. Het begon achteraan op links. Een sterk spelende Kel Ofori Aidu speelde prima in op Yannick Mols die de achterlijn haalde en de perfecte voorzet voor doel afleverde. Kyan Vaesen, goed gevolgd, bedankte en kopte de bal fraai binnen. 0 – 2 (38’) Met deze comfortabele voorsprong konden de Kemphanen de rust in. De tweede speelhelft kende eenzelfde spelverloop. Westerlo was de beter voetballende ploeg. Tubize zorgde voor weinig dreiging. De Westelse defensie gaf geen krimp en wilde absoluut de nul houden. Een zwieper van Jeff Vandenbossche verraste bijna de doelman. (49’) Een volgende poging van Jeff, op aangeven van Yannis H zoefde over. (56’) Een vrije trap van Cédric Vangeel miste op een haar na het doel. (58’) Een staaltje van pressing-voetbal leverde Westerlo het derde doelpunt op. Na een inworp van de Tubize doelman tot bij een verdediger voerde Westerlo hoog druk. De verdediging ging in de fout. Het was uiteindelijk Kyan Vaesen die de bal veroverde en de keeper te grazen nam. 0 – 3 (58’) Dit doelpunt nekte Tubize en deed de wedstrijd stilaan uitdoven. Toch kregen onze jongens nog een tweetal goede kansen om de score verder op te drijven. Yannick Mols miste de koelbloedigheid om de bal rustig in doel te trappen op aangeven van Cédric M. (65’) In het slot van de wedstrijd knalde Cédric Mateso nog een mogelijkheid naast. (88’) Knappe en deugddoende overwinning van onze jongens die nu met een goed gevoel de winterstop kunnen ingaan.

Ploegopstelling :

Noah Pelic, Yentl Van Genechten, Simon Bammens, Gille De Bruyne, Kel Ofori Aidu, Cédric Vangeel, Yannis Henderix (80’ Beau Schodts), Yannick Mols (65’ Daan Driesen), Kyan Vaesen, Cédric Mateso, Jeff Vandenbossche (70’ Fabio Pinto Da Mesquita), Robbe Huygelberghs (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 21/01/2019 : KVC Westerlo – Lommel : 20.00 : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters