Nieuws

Jong Beloftenteam onderuit

29 januari, 2019

Roeselare - KVC Westerlo : 4 - 1

Westerlo trok met een vrij jong beloftenteam (gemiddelde leeftijd 17,5 jaar) naar Roeselare waar het kopje onder ging met te zware 4 – 1 - cijfers. Enkele individuele foutjes werden genadeloos afgestraft door een rijper Roeselare dat aantrad met een viertal A-kernspelers.

Het was Westerlo dat het eerst de neus aan het venster stak met enkele schuchtere pogingen. Een schot van Fabio Pinto Da Mesquita werd door de keeper gepakt. (3’) Een kopbal van Maxim Versteeven, op voorzet van Elian van Bulck, belandde naast het doel. (6’) Roeselare was vooral gevaarlijk op stilstaande fases. In 3 minuten tijd beslisten zij de wedstrijd. Een corner werd in de eerste zone voor doel te simpel binnen geprikt. 1 – 0 (24’) Drie minuten later kon een voorzet voor doel te gemakkelijk binnengekopt worden. 2 – 0 (27’) Roeselare zat binnen de kortste tijd op rozen. Voor de rust slaagden de Kemphanen er niet meer in om de aansluitingstreffer te scoren. Roeselare bouwde zijn voorsprong verder uit na balverlies in de westelse defensie. 3 – 0 (52’) Op vrije trap van Redan El Madani kopt Maxim de bal voorlangs. (58’) Even later verdween een hard afstandsschot van Roeselare via binnenkant paal in het westelse doel. 4 – 0 (60’) Westerlo liet de moed niet zakken en werd nu zelfs de beter voetballende ploeg. Op aangeven van Fabio Pinto zag Maxim zijn kopbal opnieuw nipt naast het doel verdwijnen. (61’) Een schot van Redan, op aangeven van Maxim, werd door de keeper gepakt. (67’) Met een sterke individuele actie wist Redan El Madani uiteindelijk toch de zo verdiende eerredder te scoren. 4 – 1 (77’) Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam er via de ingevallen Beau Schodts die mooi inspeelde op de eveneens ingevallen Daan Driesen wiens schot jammerlijk nipt over doel ging. (82’) Toch een verdienstelijke en leerrijke wedstrijd voor dit jonge beloftenelftal van KVC Westerlo

Ploegopstelling :

Robbe Huygelberghs, Gille De Bruyne, Zenn Ulenaers, Elian Van Bulck, Jannik Van Roosbroeck, Thomas Janssens (74’ Beau Schodts), Jeff Vandenbossche (35’ Ruben Sierra Cappelletti ), Redan El Madani, Maxim Versteeven, Lorenzo Noviello (67’ Daan Driesen), Fabio Pinto Da Mesquita ( 77' Bright Bonney), Noah Pelic (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 04/02 : KVC Westerlo – OH Leuven : 20u00 : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters