Fitheid & gezondheid

Fitheid & gezondheid

KVC Westerlo zal volgende projecten opstarten in functie van 'Fitheid & Gezondheid':

  • Westel 35+ Magic Foot
  • Gezond scoort
  • Start to get fit

 

Start to get fit

Westel Community neemt buurtbewoners en supporters op sleeptouw om hen aan het sporten te brengen. Dankzij een 'Start to get fit'-programma kan iedereen wekelijks onder begeleiding van een loopcoach op zijn eigen niveau verantwoord sporten.

In de omgeving van 't Kuipje is er een prachtig loopparcours uitgestippeld. Naast de wekelijkse looptrainingen nemen we met deze groep ook deel aan sportevenementen in de omgeving.

Gezond scoort!

'Gezond scoort!' is een initiatief van Open Stadion. Alle basisscholen van Westerlo worden uitgenodigd om samen met het voltallige voetbalteam van KVC Westerlo zich te engageren om via het project 'Gezond scoort' een gezonde levenswijze in de picture te plaatsen.

Met voetbal als hefboom mikt het project 'Gezond scoort!' op het belang van gezond eten en een gezonde levensstijl.

Overgewicht

Mensen met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Overgewicht verhoogt de kans op ziektes zoals diabetes en hart -en vaatziekten. Kinderen met overgewicht worden vaker gepest dan kinderen zonder overgewicht. Ook kampen ze vaker met depressieve gevoelens.

Genoeg redenen voor KVC Westerlo om in samenwerking met de gezondheidsraad van Westerlo een project op te starten. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om mee te doen aan dit project.

voetbalbanner