Nieuws

Steun de Belgian Homeless Cup

Bied op het shirt van je favoriete speler en unieke items en steun de Belgian Homeless Cup!

Ook in 2017 pakken de Pro League, haar clubs en partners uit met een Kerstactie, de jaarlijkse veiling van unieke, getekende shirts en andere bijzondere items.

De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de Belgian Homeless Cup, een organisatie die voetbal inzet om te werken aan de lokale re-integratie van dak- en thuislozen in onze samenleving. De Belgian Homeless Cup bereikt wekelijks meer dan 500 dak- en thuislozen en organiseert 900 trainingssessies per jaar.

Wil jij binnenkort eigenaar worden van het shirt van je favoriete speler of unieke items? Bied dan vanaf maandag 18 december 13u tot donderdag 28 december 13u via proleague.be

Over de Belgian Homeless Cup


De Belgian Homeless Cup gebruikt voetbal om te werken aan de re-integratie in de samenleving van mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. Daarvoor werkt zij samen met de KBVB en de Pro League enerzijds, en sociale organisaties anderzijds. Via het voetbal kunnen de spelers stappen stappen zetten in de richting van een betere huisvesting, vormen van opleiding en tewerkstelling, en ontwikkelen zij sociale en communicatieve vaardigheden. Door te werken aan een betere conditie en gezondheid gaan ze er bovendien ook fysiek op vooruit.
Momenteel zijn er 21 teams in de nationale competitie en 15 teams in de Brusselse hoofdstedelijke competitie actief. Elk homeless team is een samenwerking tussen een (semi-)professionele voetbalclub en sociale organisaties. Zo werken er in BelgieĢˆ 72 sociale organisaties, 22 voetbalclubs en 15 stedelijke diensten samen rond de 36 homeless teams. BHC bereikt wekelijks meer dan 500 dak- en thuislozen en organiseert zij 900 trainingssessies per jaar.