Westel Circle

Westel Circle

Westel Circle is het samenwerkingsproject van KVC Westerlo met omliggende clubs. Onze club vindt het belangrijk om zich via deze weg regionaal te verankeren. Via dit samenwerkingsverband kan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de regionale clubs verbeterd worden. Een win-winsituatie voor allemaal dus.

 

Leden van Westel Circle

 Blauwvoet  Oevel 

 www.blauwvoetoevel.be

 KFC Herselt

 www.kfc-herselt.be

 

KFC Immer Voort

www.kfcimmervoort.be

 KFC Heultje

www.kfcheultje.be

 

 KFC  Tongerlo

 

www.kfctongerlo.be

 KFC Zammel

 

www.kfczammel.be

 KMJFC  Zichem

 www.kmjfczichem.be

rt.be

 

KSK Kasterlee

 www.kskkasterlee.be

 

Verbr.  Arendonk

 

www.kfc-verbroedering-arendonk.be

 

VV Laakdal

 

         www.kvcveerle.be

 

 Wolfsdonk  Sport

 www.wolfsdonksport.be

 KFC Werchter

 

 

http://kfcwerchter.wixsite.com/kfcwerchterr


Westel Circle omvat verschillende activiteiten waarbij alle deelnemende clubs op de club worden uitgenodigd:

Wedstrijdactiviteiten

Bij de wedstrijdactiviteiten worden telkens minstens twee clubs uitgenodigd op de wedstrijddagen van het eerste elftal. Elke club mag kiezen of zij met spelers 5v5-voetbal of met spelers 8v8-voetbal oplopen. (8v8 ligt bijvoorbeeld meer voor de hand bij vrijdagavondwedstrijden, 5v5 past beter op zaterdagnamiddag)

Alle spelers mogen voor de wedstrijd het veld betreden waarbij zij, voor dat de wedstrijd begint, luidkeels de spionkop gaan groeten. Nadien mogen 2 x 11 spelers met de startende elf mee oplopen. De rest vormt de erehaag. Leden van de club op uitnodiging kunnen trouwens genieten van een voordelig tarief om de wedstrijd bij te wonen.

Via deze wedstrijdactiviteit willen wij deze jeugdspelers een onvergetelijke ervaring bieden in 't Kuipje. Dit heet samenwerking in functie van de jonge voetballer.

Het schema van de wedstrijdactiviteit vind je hier.

Clinics

De clinics worden in samenwerking met de gemeente op de club georganiseerd onder de naam 'Let's Jump' waarbij trainers, jeugdverantwoordelijken en clubbestuurders worden uitgenodigd. Tijdens deze clinics komen verschillende onderwerpen aan bod die verband houden met het opleiden van jonge sporters. De sprekers zijn steeds professionals in hun vakgebied, al dan niet verbonden aan KVC Westerlo.

Het doel van deze clinics is om de leden van de samenwerking kennis bij te brengen omtrent het opleiden van jonge voetballers. Dit heet samenwerking in functie van de jeugdopleiders.

Dag van de Vrijwilliger

De 'Dag van de Vrijwilliger' is een receptie voorafgaand aan een wedstrijd van het eerste elftal van KVC Westerlo. Elke club van de samenwerking mag 10 vrijwilligers afvaardigen die onze club in een leuke sfeer zal ontvangen.

Het doel van deze dag is om de belangrijke functie van vrijwilligers binnen een voetbalclub eens in de picture te plaatsen. Dit heet samenwerking in functie van de vele vrijwilligers.

Westel Circle Day

'Westel Circle Day' vindt ook plaats tijdens een wedstrijd van het eerste elftal. Deze avond worden alle leden van de samenwerking tegelijk uitgenodigd om een mega-erehaag te vormen op het speelveld. Elke club wordt aangemoedigd om een groot spandoek te maken met een slogan die dan mee het veld op mag. 'Westel Circle Day' is het grootste evenement dat tijdens het seizoen plaats vindt voorafgaand aan een wedstrijd. De opkomst voor dit evenement is steeds groot. Ook wordt er een receptie met eten voorzien voor 4 bestuurders per club. 

Tijdens deze dag wordt het hele project Westel Circle in de picture geplaatst. Ook dit biedt weer een onvergetelijk moment voor elke jeugdspeler. Het mag duidelijk zijn dat via samenwerking grote en leuke evenementen op poten kunnen worden gezet.