G-Voetbal

Football Kick-Off 2017

Zondag 3 september vond de 8e Football Kick-Off plaats. Gastheer was dit jaar Racing Peer. KVC Westerlo vaardigde 2 teams af.

Team 1 (niveau 4)

KVC Westerlo speelde met: Jeff, Rick, Niels, Janne, Justin, Jesse, Jordi, Johan, Freya en Tom.

De openingsmatch van team 1 was tegen Sporting Wijchmaal. Was het de trip met de bus of het "vroege" aanvangsuur? In ieder geval stonden onze jongens al meteen 3-0 achter. Daarna werd er aangedrongen, maar Danny (hun keeper, niet onze trainer) hield de hoge afstandsschoten makkelijk uit doel. Voor rust kon er echter worden teruggekomen tot 3-2 dankzij doelpunten van Jesse en Janne.
Met de rust ruilde Jeff het doel voor de spitspositie. De nieuwe doelman werd Niels. Die kreeg meteen een doelpunt binnen, 4-2. Dankzij een doelpunt van Rick, die uw verslaggever niet zag aangezien Kenneth Schuermans net voorbij liep, werd het echter 4-3. Met een mooie plaatsbal zorgde Janne voor de 4-4. Een waar spektakelstuk kregen de toeschouwers te zien! De wedstrijd kantelde helemaal in het voordeel van Westerlo. Jordi ging de linkerflank af en knalde in de korte hoek binnen, 4-5. Schoten over de grond, het zwakke punt van Danny werd gevonden. Jeff maakte de 4-6 en eiste meteen een applauswissel op. Via Janne liep de score nog uit tot 4-7, maar ook Wijchmaal scoorde nog zodat 5-7 de eindstand werd. Een leuke wedstrijd met veel doelpunten!

KVVE Massemem, een onbekende, was de tegenstander in de tweede wedstrijd. Na een 1-0 achterstand zorgde Jordi en Jesse voor de rust voor de 1-2 voorsprong. Na rust werd er weer vlotjes gescoord door beide teams. Jesse en drie keer Jeff zorgde voor een 3-6 overwinning.

De laatste wedstrijd tegen Mechelen a/d Maas vond in de namiddag plaats. Het was duidelijk dat de fut er reeds uit was. Bij de rust stond het 1-1, een doelpunt van, 3 keer raden ... Inderdaad Jeff. Een gelijkspel werd het echter niet. Mechelen a/d Maas scoorde nog minstens 1 keer, maar het konden er ook 2 geweest zijn.

Team 2 (niveau 2)

KVC Westerlo speelde met: Bart, Jan, Glenn, Björn, Kevin, Harley, Kane, Yannick, Berny en Maarten

De eerste wedstrijd was tegen Waasland-Beveren. De eerste helft werd er zowaar niet gescoord. Na rust werd dit echter goed gemaakt. De Kemphanen kwamen snel 0-1 achter. Deze scheve situatie werd echter snel rechtgezet door Glenn, 1-1. Kevin zorgde voor de voorsprong en deze werd verder uitgediept door Glenn en Harley, 4-1. Waasland-Beveren kon nog milderen tot 4-2.

De tweede wedstrijd was een potige. Tegenstander 't Verzet had duidelijk niet gerekend op veel verzet van onze Kemphanen. Ondanks de grote druk kon Bart lange tijd de 0 op het bord houden. Voor rust moest hij zich echter éénmaal gewonnen geven. De veer brak echter niet en Harley verzilverde één van de weinige kansen voor Westerlo. Met een listig lobje verschakelde hij de reus in doel. De frustratie begon te wegen bij de tegenstander met enkele vuile overtredingen als gevolg. Gelukkig hield scheidsrechter Henri alles vlotjes onder controle. Met nog enkele minuten te spelen kreeg 't Verzet een hoekschop. Deze werd hard ingetrapt en verdween via het been van Jan in eigen doel, 2-1 en meteen de eindstand.

Aan de derde wedstrijd gaan we niet te veel woorden aan vuil maken. Een droge 4-0 nederlaag tegen Mechelen a/d Maas.

Garry Hagger en andere sterren

Gedurende de dag was er ook heel wat randanimatie met onder andere optredens van Garry Hagger. Een verslag hierover vind je hier.

 

 

Afbeelding galerij